Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha eladom az automat es a...

Ha eladom az automat es a vevo utana nem iratja at a nevere, akkor mi tortenik?

Figyelt kérdés
Ram nezve milyen kovetkezmenyekkel jar?
2021. jan. 5. 17:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
10%
Szépen fizeted tovább az adót. Ha marhaságot csinál, jön neked a csekk.
2021. jan. 5. 17:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Tehat, ha eladom aztan bemegyek a kormanyablakba az adas vetelivel, utana is lehet belole problemam?
2021. jan. 5. 18:23
 3/11 A kérdező kommentje:
Kozben talaltam egy oldalt ahol normalisan le van irva, ha a kormanyablakban lejelentem, hogy eladtam az autot, akkor onnantol tudom igazolni, hogy eladtam es mentesulok a felelosseg alol
2021. jan. 5. 18:26
 4/11 anonim ***** válasza:
23%

[link]

Elvileg igen. Gyakorlatilag a totalcaron sem egy olyan sztori volt, hogy az ember mennyit szívott ezzel, mert a parkolócégnél inkompetensek, fenyegetnek. Ha fizetsz rohanhatsz a pénzed után, ha nem akkor átadják behajtónak, az elég kellemetlen tud lenni.

Szóval jól hangzik, hogy védve vagy, de a hülyéktől így sem vagy eléggé.

És a legjobb tényleg ha azonnal lejelented az eladás, így is érhet kellemetlen meglepetés, de csökkented a rizikót.

2021. jan. 5. 18:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy egy romhalmaz autot szeretnek eladni nagyon olcson, persze csak olyan emberek erdeklodnek akik mar akkor alkudoznak mikor meg nem is lattak es egybol leri roluk,hogy nem fogjak atiratni
2021. jan. 5. 18:53
 6/11 anonim ***** válasza:
92%

hagyjuk már ezt...ha bemész a kormányhivatalba, és lejelented, hogy eladtad, ott a papír a kezedben...átfutási idő az más.

mi is eladtuk a céges autót, pár nap múlva jött az útdíj bírság, mert gondolom személyautóra vettek matricát, nem kisteherre...elküldtük az igazolást, hogy abban az időpontban már nem a mi tulajdonunkban állt a jármű és ennyi, ment is kifelé az új tulajnak a bírság...azonban ez akkor is megtörténik, ha a vevő is lepapírozza...

2021. jan. 5. 19:08
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

#1 és #3 valszeg ugyanaz a tudatlan válaszoló.

Azért tudatlan mert butaságokat írt, és a saját bőrén tapasztalta, tehát leszarta az egészet, cseszte bejelenteni az eladást.

A vevőnek 15, az eladónak 8 NAPTÁRI napja van a tulajdonjog megváltozásának a bejelentésére.

Ha te 8 napon belül bejelented az eladást, onnantól kezdve védve vagy, még akkor is, ha a vevő nem íratja át.

Lehet hogy küldenek majd valamilyen szabálysértésről értesítést, esetleg csekket gyorshajtásról ha a vevő nem íratta át, de te ilyenkor "egyszemélyes hősként" a kezedben lobogtatod az adásvételit, és az ocsmányiroda igazolását a bejelentésről, innentől kezdve pedig a vevőt fogják cseszegetni, neked bajod nem lehet belőle.

És még egy fontos dolog.

Az adásvételin ne csak dátum legyen, hanem óra és perc is.

2021. jan. 5. 19:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Ertelek mindkettotoket. Innentol kezdve akkor azt kell eldontenem, hogy van e idom es energiam futkozni es bizonyitgatni hogy mar eladtam az autot, ha esetleg nem iratna at.
2021. jan. 5. 19:20
 9/11 anonim ***** válasza:

#9: az autó eladása után a vevő élhet szavatossági jogával, ha tudja bizonyítani, hogy eladáskor fennálló, de elhallgatott hiba jelentkezett az autónál.

Ezért a szerződésre PONTOSAN írjad le, hogy mi minden baja van a gépjárműnek. Utána eladást követően lejelented személyesen, vagy oline és a biztosítást lemondod.

Előfordulhat, hogy így is próbál pereskedni a vevő, de roncs autónál, úgy, hogy még le is írtad a hibákat a szerződésre, nem lesz esélye.

2021. jan. 5. 19:42
 10/11 anonim ***** válasza:
75%
leírta, sehova nem kell rohangálni...küldessz egy mail-t az illetékes szervhez az kormányhivatalos igazolás másolatával és ennyi...rengeteg időt vesz igénybe...
2021. jan. 5. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!