Vettem egy autót több, mint egy hónappal ezelőtt, illetve majdnem 2 hónapja, és nem irattam át. Most szeretném, de az adásvételiben ugye van egy dátum, és az átírás határideje letelt. Mi a teendő ilyen esetben?
első: megkéred a volt eladót,írja át a dátumot-ki tudja,lehet nem gond neki?
második:simán bemész és átíratod,nem fognak kiakadni,naponta előfordul az ilyesmi
harmadik: hamisítást a törvény bünteti...tehát ezt nem ajánlom.
-a megoldás közöttük van.
Ejnyebejnyét biztosan kapsz az okmányiroádban. Én kp-re vettem autót kereskedőtől, az átírást én intéztem. Csak a saját eredetvizsgám volt meg, a kereskedőtől nem kaptam (neki nem is kell saját névre írni az autót, kérhet mentességet), az okmányiroda kérte viszont azt az eredetvizsgát is. Végül megolcsinálták anélkül, ugyanannyiért.
A legjobb megoldás viszont az újraírt adásvételi.
Azonnal írasd át!
Valószínűleg az eladó az eladást követő két hétben már lejelentette az eladást, a kötelező biztosítás, és a súlyadó miatt.
Így valószínűleg neked még kötelező biztosításod sincs az autóra, ami önmagában is súlyos mulasztás.
Ha az okmányiroda szabályszerűen jár el, már hivatalból megkezdék a közigazgatási eljárást a járműforgalomból történő kivonása ügyében.
Valószínűleg mindenképp kiszabnak szabálysértési bírságot, de még mindíg jobb,mintha kivonná az autót a forgalomból. Ezért minél hamarabb menj be, átíratni.
Az újraírt adásvételi?
Na hallod szép tanácsot osztogatsz!
Senki nem hülye, hogy volt tulajdonosként két hónap után újraírja a szerződést, ki tudja,hány gyorshajtást, szabálytalanságot, parkbírságot halmoztak fel azóta az autóval, hogy még rosszabb esetekről ne is beszéljek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!