Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mikor kell Ekáer bejelentés?

Mikor kell Ekáer bejelentés?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom ha 5 millió forint feletti az áru beszerzési érte, és ha 5 tonna feletti a súlya? Más országból más országba megy akkor kell. Nem élelmiszerről beszélünk. Elolvastam az Ekáer oldalán mindent de nem teljesen tiszta, nagyon világ nyelven letudnánk egyszerűsíteni,hogy mikor kell bejelenti?

2020. dec. 12. 11:30
 1/2 anonim ***** válasza:

[link]

Kötelező bejelentés

Közúti fuvarozással járó tevékenységet a jövő év január elsejétől csak olyan adózó folytathat, aki rendelkezik Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) számmal. A szabályozás akkor érvényes, ha:

Útdíjköteles gépjárművel végzik a közúti fuvarozást

a) az Európai Unió valamely tagállamából Magyarországra hoznak be terméket,

b) Magyarország az Európai Unió valamelyik országába visznek ki terméket,

c) belföldi forgalomban, első adóköteles termékértékesítés esetén nem végfelhasználó számára.

Ha az előbb felsorolt esetek bármelyike fennáll, az adózók kötelesek az állami adó- és vámhatósághoz bejelentést tenni, az adózás rendjéről szóló törvény 11. számú mellékletében meghatározott adattartalommal.

2020. dec. 12. 18:05
 2/2 anonim ***** válasza:
2020. dec. 12. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!