Október 27.-én lejárt a biztosítási befizetési határidő, (több lent) mit csináljak?
Tegnap láttam, hogy lejárt a negyed éves, nem fizettem be mert a hűtőre tettem az meg leesett onnét és a frigo alá csúszott most vettem észre, hogy nincs befizetve , most jön a én "szerencsém" mennék fizetni éppen szálok be csörög a telefonom a kocsi tetejére tettem a csekket odaértem a postára és nem találtam.. ott jutott eszembe, hogy a tetőn hagytam.
Mi legyen, ha balesetezek a kocsival él így a biztosítás? Nem vették fel most a biztosítónál a telefont.
Komolyan, kicseszettül balfax vagyok. Valami tipp?? Azon kívül, hogy hulye vagyok?
Van 60 nap türelmi idő, mielőtt felbontják a szerződést. Addig meg csak sikerül beszélni a biztosítóval, hogy küldjenek másik csekket, vagy elutalod.
Majd kapsz egy kis büntit a fedezetlen napokra.
Semmi gond nincs, bőven van időd.
A KGFB törvény előírása szerint a díj esedékességétől számítva van 60 nap türelmi időnek nevezett időszak, ami alatt a díj következmény nélkül megfizethető.
Ha ezen belül megfizeted az esedékes díjat, akkor minden rendben van.
Szintén a KGFB törvény szerint a türelmi időszak alatt fennáll a biztosító helytállási kötelezettsége, azaz, él a biztosításod, és ha netán kárt okoznál, akkor ugyanúgy fizetnek helyetted a károsultnak, mintha az esedékesség napjáig megtörtént volna a befizetés.
Estedben az szükséges, hogy legkésőbb december 26-ig megkapja a biztosító a befizetést.
Az első választól eltérően, semmiféle fedezetlenségi díj nem lesz, icike-picike sem. Akkor sem, ha csak karácsonyra fizeted meg a díjat. Fedezetlenségi díj december 27-től kezdődne, ha addig nem fizetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!