Lejárt kb. 15 napja a robogómra a biztosítás. Jár ezért büntetés?
Sziasztok!
Már tényleg nem tudom mi a helyzet ezzel, mert mindenki mást állít, és egyre idegesebb vagyok.
1 éve vettem egy robogót egy barátomtól. Megkötöttem rá a biztosítást.
Na most azt mondta a barátom is, és a bankban az ügyintéző is, hogy a robogókra csak egy éves biztosítást lehet kötni, ha az lejár akkor automatikusan lezáródik, és ha szeretném megköthetem újra egy évre.
Ma kaptam egy emailt a banktól, hogy kötelező biztosítás díjfizetési felszólítás. Nem volt más a mailben. Csak hétfőn tudok bankba menni érdeklődni, de addig idegeskedek ezen. Mivel jön a hideg idő úgy terveztem, hogy nem motorozok többet, hanem majd tavasszal újra megkötöm a biztosítást 1 évre.
Most akkor ez büntetés, és fizetnem kell valamit, vagy nem? :(
Autónál tudom, hogy jár a büntetés, de robogónak még forgalmi engedély sem kell. Valaki kérem tegye nekem ezt tisztába.
Ha nincs köteleződ a nem fizetett napok után fedezetlenségi díjat +adót kell fizetni, robogókra ez kb napi 150-200 ft.
Köss online egyet és akkor már az a két nap sincs. Nem lesz egy egetrengető összeg, tudd be tanulópénznek és ne használd a mocit míg nincs biztosításod
A határozott idejű szerződést nem értem, bár robogóm nem volt még autónál felmondás v díjnemfizetés miatt szűnik meg.
Ahhoz képest elég szép kis táblázat van róla neten.
1-13 kw 90 ft/nap+adó és így tovább kategóriákként. De rendben, legyen úgy ahogy te mondod...nincsen.
Akkor a kérdezőnek nem is kell aggódni.
Én abban próbáltam segíteni hogy ha van, sem olyan sok, hogy érdemes lenne idegeskedni érte.
Kell rá kötelező biztosítás, a rendőr is büntethet ha nincs. Ez alapján fedezetlenségi díj is van.
Pár ezer forint az éves díj, szerintem emiatt nem vacakolnak negyedéves/féléves befizetésekkel.
KGFB díjfizetésekre 60 napos a határidő. Ez idő alatt felszólíthatnak, de nyugi, ekkor még nincs semmi bünti.
#4 rendben, legyen akkor neked igazad, bár olvasni sem tudsz
remélem a mabisz oldala elég hiteles info:
segédmotoros kerékpár 0
Hát, érdekes lenne, ha lenne fedezetlenségi díj, miután az smkp-knak rendes nyilvántartása sincsen, így nem is lehet tudni, hogy épp ki a tulajdonos.
Igazából nem kell idegeskedned, csak ne használd biztosítás nélkül a motort.
Azért hívják kötelezőnek a biztosítást, mert nem akkor kötöd meg ha majd jövőre is szeretnéd ...nem tudom mire gondolt a banki ügyintéző. ...bár azt sem tudom, hogy keveredett a történetbe egy banki ügyintéző.
A lényeg, hogy 60 nap türelmi idő van. 15 nap késés esetén még nincs szankció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!