Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lejárt kb. 15 napja a robogómr...

Lejárt kb. 15 napja a robogómra a biztosítás. Jár ezért büntetés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már tényleg nem tudom mi a helyzet ezzel, mert mindenki mást állít, és egyre idegesebb vagyok.

1 éve vettem egy robogót egy barátomtól. Megkötöttem rá a biztosítást.

Na most azt mondta a barátom is, és a bankban az ügyintéző is, hogy a robogókra csak egy éves biztosítást lehet kötni, ha az lejár akkor automatikusan lezáródik, és ha szeretném megköthetem újra egy évre.

Ma kaptam egy emailt a banktól, hogy kötelező biztosítás díjfizetési felszólítás. Nem volt más a mailben. Csak hétfőn tudok bankba menni érdeklődni, de addig idegeskedek ezen. Mivel jön a hideg idő úgy terveztem, hogy nem motorozok többet, hanem majd tavasszal újra megkötöm a biztosítást 1 évre.

Most akkor ez büntetés, és fizetnem kell valamit, vagy nem? :(

Autónál tudom, hogy jár a büntetés, de robogónak még forgalmi engedély sem kell. Valaki kérem tegye nekem ezt tisztába.

2020. okt. 23. 19:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%

Ha nincs köteleződ a nem fizetett napok után fedezetlenségi díjat +adót kell fizetni, robogókra ez kb napi 150-200 ft.

Köss online egyet és akkor már az a két nap sincs. Nem lesz egy egetrengető összeg, tudd be tanulópénznek és ne használd a mocit míg nincs biztosításod

A határozott idejű szerződést nem értem, bár robogóm nem volt még autónál felmondás v díjnemfizetés miatt szűnik meg.

2020. okt. 23. 19:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm!
2020. okt. 23. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
robogóra nincs fedezetlenyégi díj!!!
2020. okt. 23. 20:07
 4/11 anonim ***** válasza:
19%

Ahhoz képest elég szép kis táblázat van róla neten.

1-13 kw 90 ft/nap+adó és így tovább kategóriákként. De rendben, legyen úgy ahogy te mondod...nincsen.

Akkor a kérdezőnek nem is kell aggódni.

Én abban próbáltam segíteni hogy ha van, sem olyan sok, hogy érdemes lenne idegeskedni érte.

2020. okt. 23. 20:17
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

Kell rá kötelező biztosítás, a rendőr is büntethet ha nincs. Ez alapján fedezetlenségi díj is van.

Pár ezer forint az éves díj, szerintem emiatt nem vacakolnak negyedéves/féléves befizetésekkel.

KGFB díjfizetésekre 60 napos a határidő. Ez idő alatt felszólíthatnak, de nyugi, ekkor még nincs semmi bünti.

2020. okt. 23. 20:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

#4 rendben, legyen akkor neked igazad, bár olvasni sem tudsz

remélem a mabisz oldala elég hiteles info:

[link]

segédmotoros kerékpár 0

2020. okt. 23. 21:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A MABISZ honlapján fent van a 2020-as fedezetlenségi díjtáblázat amiben minden fel van sorolva, többek között az is hogy "Segédmotoros kerékpár 0", tehát eszerint nincs fedezetlenségi díj.
2020. okt. 23. 21:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát, érdekes lenne, ha lenne fedezetlenségi díj, miután az smkp-knak rendes nyilvántartása sincsen, így nem is lehet tudni, hogy épp ki a tulajdonos.

Igazából nem kell idegeskedned, csak ne használd biztosítás nélkül a motort.

2020. okt. 23. 22:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Megnyugodtam! Nem terveztem így menni a robogóval, csak gondoltam majd tavasszal kötök rá újra. Viszont hétfőn biztos ami biztos bemegyek a biztosítóhoz, úgy is tovább vannak nyitva.
2020. okt. 24. 08:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Azért hívják kötelezőnek a biztosítást, mert nem akkor kötöd meg ha majd jövőre is szeretnéd ...nem tudom mire gondolt a banki ügyintéző. ...bár azt sem tudom, hogy keveredett a történetbe egy banki ügyintéző.

A lényeg, hogy 60 nap türelmi idő van. 15 nap késés esetén még nincs szankció.

2020. okt. 24. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!