Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha KGFB-re elszámolható kár...

Ha KGFB-re elszámolható kár ér, akkor hogy megy a kifizetés?

Figyelt kérdés
Tegyük fel összetörik az autóm első lámpáját tolatás közben. Kitöltjük a baleseti bejelentőt, elslattyogok a biztosítóhoz, bejelentem, majd jön a szemle, megállapítják, hogy igen, ez és ez történt valóban. Mi jön ezután? Elviszem a szerelőhöz, és megcsinálja, ÉN fizetem ki neki a szerelés díját előre, és a biztosítóm MAJD fizet nekem, vagy megjavítja a szerelő, lepapírozza a biztosítóval, kiszámlázza nekik, és ha a biztosító nem tartja jogtalannak (túlárazás), akkor a szerelő megkapja a biztosítótól a számla ellenértékét?

2020. okt. 22. 14:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Kitöltitek a kárbejelentőt, azt beküldöd a biztosítóhoz. Lehet online, nem kell bemenni.

Kimegy egy kárszakértő, megnézi a kocsit, addig célszerű nem szétszedni és ilyenek.

Felvesz valami jegyzőkönyv szerű dolgot a károkról és arról, hogy mi történt. Ha megállapítja ő is, hogy jogos a kárfizetés, akkor két dolog történhet.

Az egyik, hogy megbecsüli mennyi a kár és kifizeti egyben neked 1, max 22 hét alatt. Nem kell se számlát vinned se semmi. A szakértő a piaci árakat, avulást, stb figyelembevéve kalkulál.

A másik, hogy viszed a számlákat a javításokról, alkatrészekről stb. amiket utólag kifizetnek, feltéve ha azokat jogosnak ítélik és reálisnak az árazást. Természetesen itt is levonják belőle az avulást is.

2020. okt. 22. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!