Egy szerb rendszámos autóval meddig birok Magyarországon közlekedni? Havonta egyszer biztos átlépném a szerb-magyar határt.
30 kilométerig. Messzebb csak akkor, ha van papírod, amit felmutatsz a határon.
vagy ha az időre gondoltál: 24 óra. Ha tovább, akkor ki kell töltened a papírt a határon, és karanténban lenni 10 napig a megadott helyen.
Igen ezeket tudom, de nem pontosan erre gondoltam. Ez a Covid mindenbe belezavar.
Általánosságban értettem a kérdést amikor nincs Covid.
Teljes sztori:
Vennék Szerbiában egy autót, amivel elmennék Budapestre egy ismerősömhöz ahol letölteném a 10 nap karantént. Miután lejárt a 10 nap, keresnék egy saját albérletet utána pedig munkát.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a Magyarországi törvények meddig engedélyezik, hogy egy külföldi rendszámos autóval közlekedjek. Itt hozzáteszem, hogy havonta egyszer átlépném a Szerb-Magyar határt. Akár csak 24 órára.
most, ebben a covid őrületben mindegy..egy próbát megér. Ha a rendőr megállít, az biztosan nem a szerb rendszám miatt teszi, hanem van e igazolásod, hogy nem vagy fertőzött..
Amúgy sokan bóklásznak idegen rendszámmal. Migráncs ne üljön hátul. :-)
Haha nem fog.
Vannak ismerőseim akik már hosszú ideje szerb rendszámmal közlekednek Magyarországon, de egyik sem tudja, hogy igazából mi az előírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!