Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A jogosítvány korhoz kötése...

SIDLER22 kérdése:

A jogosítvány korhoz kötése hogyan is működik?

Figyelt kérdés

Jelenleg B jogsim van csak és 20 éves vagyok. Gondolkodtam rajta, hogy majd megcsinálom az A korlátlant. Nyílván még nem most, de majd el szeretném kezdeni minél hamarabb ha itt az ideje. Ehhez kapcsolódna a kérdésem. Amit meghatároznak, hogy 24 évesnek kell lenni az mit jelent?

24 évesen kaphatom kézbe a jogsit?

24 évesen kezdhetem a forgalmit?

Vagy hogy van ez?

(Autónál ez nekem nem volt releváns mert voltam 18-19 amikor megcsináltam. Szóval ezzel nem kellett foglalkoznom így nagyon nem is érdekelt.)

2020. aug. 30. 09:25
 1/8 dirtboy ***** válasza:
74%

Mind kettő igaz,24évesen kezdheted el és nyilván így 24évesen kaphatod kezedbe.

Hamarabb ha jól tudom úgy lehet hogy most lerakod az A2-őt és akkor két év múlva mehetsz A-ra.

2020. aug. 30. 09:38
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen azt tudom.

Tehát akkor az egész folyamatot csak 24 évesen kezdhetem el?

Csak mert autónál valaki már 16 évesen elkezdte a KRESZ-t.

2020. aug. 30. 09:41
 3/8 dirtboy ***** válasza:
100%

Mit írtam akár A2 után két évvel is mehetsz.

Bár már lassan szeptembert úgy hogy idén nem hiszem hogy végeznél vele. Azt nem tudom a kressz részt megcsinálhatod e hamarabb de értelme nem sok lenne. Autósnál is 2év után elvész a sikeres kressz vizsga is ha nem szerzed meg annyi időn belül.

2020. aug. 30. 09:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

23,5 évesen kezdheted el a kerszt

23,75 évesen tehetsz kresz vizsgát és kezdhetsz vezetni

24 évesen vizsgázhatsz rutinból

2020. aug. 30. 10:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi.
2020. aug. 30. 13:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Egyébként egy ilyen mellékes kérdés azokhoz akik kettő jogsit is csináltak már. Amikor a jogsira rárakják a másik kategóriát akkor az hogyan zajlik? Valami géppel ráíratják a dátumot vagy küldenek egy új jogsit?
2020. aug. 30. 13:26
 7/8 anonim ***** válasza:

ha megvan a forgalmi akkor bemész és lefényképeznek, adnak egy papirt (gondolom eddig ismerős) a régi jogsi nálad marad

pár nap múlva küldik az üzenetet hogy elkészült az új jogsid és mehetsz érte

bemész és a régi jogsit leadod és megkapod az újat

vagy leadod az elején a régi jogsit megkapod a papirt és 1-2 héten belül megküldik az újat

én eddig egyszer sem kértem házhoz mert 2-3x anyi időbe tellik mire kihozzák

2020. aug. 30. 14:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Okés, köszi.
2020. aug. 30. 17:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!