A jogosítvány korhoz kötése hogyan is működik?
Jelenleg B jogsim van csak és 20 éves vagyok. Gondolkodtam rajta, hogy majd megcsinálom az A korlátlant. Nyílván még nem most, de majd el szeretném kezdeni minél hamarabb ha itt az ideje. Ehhez kapcsolódna a kérdésem. Amit meghatároznak, hogy 24 évesnek kell lenni az mit jelent?
24 évesen kaphatom kézbe a jogsit?
24 évesen kezdhetem a forgalmit?
Vagy hogy van ez?
(Autónál ez nekem nem volt releváns mert voltam 18-19 amikor megcsináltam. Szóval ezzel nem kellett foglalkoznom így nagyon nem is érdekelt.)
Mind kettő igaz,24évesen kezdheted el és nyilván így 24évesen kaphatod kezedbe.
Hamarabb ha jól tudom úgy lehet hogy most lerakod az A2-őt és akkor két év múlva mehetsz A-ra.
Igen azt tudom.
Tehát akkor az egész folyamatot csak 24 évesen kezdhetem el?
Csak mert autónál valaki már 16 évesen elkezdte a KRESZ-t.
Mit írtam akár A2 után két évvel is mehetsz.
Bár már lassan szeptembert úgy hogy idén nem hiszem hogy végeznél vele. Azt nem tudom a kressz részt megcsinálhatod e hamarabb de értelme nem sok lenne. Autósnál is 2év után elvész a sikeres kressz vizsga is ha nem szerzed meg annyi időn belül.
23,5 évesen kezdheted el a kerszt
23,75 évesen tehetsz kresz vizsgát és kezdhetsz vezetni
24 évesen vizsgázhatsz rutinból
ha megvan a forgalmi akkor bemész és lefényképeznek, adnak egy papirt (gondolom eddig ismerős) a régi jogsi nálad marad
pár nap múlva küldik az üzenetet hogy elkészült az új jogsid és mehetsz érte
bemész és a régi jogsit leadod és megkapod az újat
vagy leadod az elején a régi jogsit megkapod a papirt és 1-2 héten belül megküldik az újat
én eddig egyszer sem kértem házhoz mert 2-3x anyi időbe tellik mire kihozzák
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!