Egy koccanásnál tegyük fel én vagyok a károkozó akkor a biztosító csak a károsultnak fizet vagy mindkét félnek?
Elő szokott fordulni.
Pl. kisebb kár esetén, vagy palimadarat talált a készséges károkozóvan, vagy maga is sáros valamiben.
Ha te kifizeted a kár teljes részét és ezt le papírozzátok két tanúval teljesen hivatalosan akkor a biztosítót nem kell bele vonni a dologba semennyire sem, mintha meg sem történt volna és akkor visszasorolás sem lesz meg semmi.
A másik a te károdat csak a Casco fizeti ki ha te vagy a károkozó, más nem fogja vagy te saját magadnak.
De egyébként ha rendesen bejelentitek a biztosító felé, akkor is még dönthetsz úgy, hogy inkább te fizeted ki és akkor nem romlik a bónuszod. Tehát nem kell sunnyogni.
Kisebb értékű kárnál érdemesebb lehet ezt a lehetőséget választani.
Nem akartam bonyolítani, de amit a 13. ír, teljesen járható.
A biztosító maga is fel szoktak kínálni ezt a lehetőséget.
Ha a megállapított kár összeges kisebb, mint amennyit a bónusz romláson vesztenél, akkor jobb kifizetni.
Elkapkodni nem kell, mert voltam hibás én is, kettőt romlott a besorolásom. Fordulókor egy olyan biztosítót találtam, ahol a díj kevesebb volt, mint az eredetinél lett volna káresemény nélkül.
A kötelező felelősségbiztosítás helyetted áll jót. Ha hibázol, neked kellene megtéríteni a kárt. Mivel ez sokak számára rendkívül megterhelő lehet, vagy lehetetlen, ezért találták ki valamikor ezt a biztosítási formát.
Saját kárt (vagy ismeretlen eredetűt) a Casco térít meg. Ez szabadon választható, és sokféle változata van attól függően, mit akarsz biztosítani. Pl. lehet csak lopásra, meg teljes körű is lehet.
Mivel nem kötelező neked, így a biztosító számára sem.
Így előfordulhat, hogy nem is szerződik valakivel. Ennek oka lehet pl. az, hogy népszerű a kocsitolvajok körében. Vagy bármi, ami miatt a kockázat nagy.
A kötelezőtől eltérően itt önrész is van, azaz nem fizeti ki a teljes kárt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!