Ha vásárolok egy autót és vétel után csak a nevemre íratom,nem kötök rá se biztosítást,se műszakit,akkor ezeket megtehetem pl. 5 év után is? (Persze az 5 év alatt közúton nem használnám)!
Honnan jön ez az 5 év?
Ki kell vonatnod ideiglenesen, miután átírattad. Ez 6 hónapra szól.
KGFB kell az átíráshoz, ami rögtön meg is szűnik érdekmúlással, és visszakapod az arányos befizetésedet.
A mutatvány ott elbukik, hogy az átírás feltétele a kötelező biztosítás megléte is... utána fél éves határidőkre ki lehet ideiglenesen vonatni a forgalomból, de minek autó, ha nem használod?
Az erdő, mező, dűlő utak is közterületek, közutak, ott sem lehet jogosítvány nélkül közlekedni, műszaki vizsgán meg az autó állapotát nézik, azt, hogy öt év múlva átmegy-e a műszakin, attól függ, milyen állapotban lesz, és hogy a papírjai rendben vannak-e.
Az ötlet onnan jött,hogy vennék egy autót amit kis ideig használnék közúton,es utanna terepen szeretném használni.
De ugye ha kivonatom végleg,akkor kell bontós papír is,én meg még off roadozni szeretnék vele.
Az 5 évet csak írtam,lehet az akár 10 is.
Szóval 10 éven keresztül minden félévben vonassam ki ideiglenesen...?
Azt most hagyjuk,hogy az off road jogilag minek számít...
Voltál már babodon?
"Voltál már babodon?"
Nem, de rákerestem.
Az is magánterület, és el is kell jutni oda.
Tréleren oda viszed a rendszám nélküli autód, ahova akarod.
Versenyzesre szánt hobbi autóknál nem cél, hogy azok évek múltán ismét forgalomba kerüljenek, nem éri meg semmilyen szempontból.
Ezek már sportedzközök, tréleren mennek a pályákig, szét vannak mókolva, műszakin nem mennének át, de a versenyzéshez, hibbi autózashoz kell a tuning.
#9 van abban igazság amit írtál, csak azt ne feledd, hogy az NKH szempontjából nincs olyan jármű, hogy hobbi autó.
Csak olyan van, hogy ha valaki sportcélból akar autót átalakítani, akkor a homolog lap szerint megteheti és SP rendsámmal le tudja vizsgáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!