Autó eredeti rendszámát lehetséges visszaigényelni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy még 2002-ben, Magyarországon újonnan üzembe helyezett autó, I-s rendszámmal, de valamilyen oknál fogva néhány éve kapott egy új, uniós rendszámot, ami viszont nekem nagyon nem tetszik.
A konkrét kérdésem az volna, hogy valamilyen úton-módon esetleg megoldható, hogy visszakapja az eredeti rendszámát, amit lecseréltek az újra? Vagy ez tényleg teljesen esélytelen? :/
Köszi!
2020. júl. 1. 00:05
1/3 anonim válasza:
Tehát jól értem, hogy a rendszám maradt, csak a bal oldali logó változott EU-sra és az nem tetszik? Ha igen, akkor erre a válasz az, hogy sajnos nem lehet visszaigényelni a régit típusút. Van pár ismerősöm, akik ugyanezzel "küzdenek", pl. a bőven veterán korú Ladákon se néz ki jól a mostani rendszám. Egy megoldást ismerek ez ellen: OT-s rendszám, az még régifajta. De ez a te esetedben nyilván nem lesz jó megoldás. Arra nem tudok semmit :/
2/3 anonim válasza:
Ha egyedi rendszámot vesz valaki, az nem régi típusú lesz most is?
Nem vagyok benne biztos, de miután bejött az EU rendszám, az egyedik is régiek voltak egy ideig úgy emlékszem.
Mert, ha ez még így működik, akkor csak be kell menni, megvenni egy egyedi rendszámot azért a bizonyos 6 számjegyű összegért (amennyit most az autó ér), aztán öröm-bódottá
3/3 anonim válasza:
Ha a régi rendszámra az szerepel, hogy "A rendszám nem került kiadásra Magyarországon" (márpedig átrendszámozás esetén ezt írja ki), akkor úgy tudom egyéni rsz-ként újra igénylehető, de csak EU-s formában, tehát zászlósat nem adnak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!