Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Szép napot kívánok! Ezt hogy...

Szép napot kívánok! Ezt hogy oldhatom meg, kifizetés nélkül?

Figyelt kérdés

Kaptam egy levelet amiben az áll,hogy én egy olyan helyen parkolok xxx xxx rendszámú gépjármuvel( aminek én vagyok az utolso vélelmezett tulaja) ahol életemben nem voltam 3 másodpercet. 150+ ezer ft büntetés.

Na most nálam ez a gépjármu nincs már kb. 8 honapja eladtam,viszont hibas vagyok mert adas-vetelit nem irtam. Ha van erre a hulye cselekményre magyarazat akkor csak annyit tudok mondani h friss jogsim volt,nem értettem az ég vilagon semmihez.

Ma voltam bent a rendorsegen azt mondtak megoldhato,ha korbejarok minden hivatalt :) Rendorkapitanysag,okmányiroda,es az a ceg ahonnan a buntetest kaptam.

Légyszives adjatok valamilyen tanacsot h lehet ebbol kiszallni mert van egy olyan érzésem h ezek az okos ciganyok akik olykor hasznaljak az autot minden buntetesuk én fogom megkapni!

Köszönöm az infot elore is!

2020. febr. 18. 17:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
19%

Legalább tudod a c-ok nevét, lakcímét...?????

Vagy még azt se...???

2020. febr. 18. 18:32
 12/19 D. Brasco ***** válasza:
88%

"Eladtam az autot,osszeget atnyujtottak es annyi,adasveteli nélkul. "

Es komolyan úgy gondoltad hogy ezzel az üzlet megköttetett,mindenki boldog es mehet a dolgára azt csókolom......mert nyilvan ez a mai vilagban már csak így müködik,hogy csere bere fogadom többet vissza nem adom.....papír meg.....minek az.........istenem,hogy lehet valaki ennyire 2 agysejtes!A legjobb lesz ha felkeresel valami ügyvédet,mert várhatoan nem ez volt az utolso csekk amit kaptal,illetve itt nem annyi lesz a megoldas hogy besetalsz a rendőrségre hogy egy fax voltál azt csinaljanak mar valamit......

2020. febr. 18. 18:32
 13/19 A kérdező kommentje:
És ha valamiképp sikerul kivonni az autot a forgalombol ?
2020. febr. 18. 18:37
 14/19 A kérdező kommentje:
Az sem segítene valamennyit azon h lekerul a nevem az auto "tuéajdonjogárol"?
2020. febr. 18. 18:38
 15/19 anonim ***** válasza:
85%

Nincs nálad az autó kulcsa, odaadtad az autó forgalmiját, mi alapján akarod kivonatni...???? Honnan tudod, hogy hol van????

Ha esetleg beszerzed a papírokat(pl. elvesztés indoklással), és intézkedsz, akkor könnyen magadra szabadítod a mafiát…

2020. febr. 18. 18:46
 16/19 anonim ***** válasza:
86%
Nem adtad el az autót. Akkor adtad volna el, ha készül róla papír. Így az még mindig a te autód, ennyi. Az hogy tanuk nélkül ki kinek milyen célból ad pénzt, az dokumentum nélkül semmit sem jelent.
2020. febr. 18. 18:55
 17/19 anonim ***** válasza:
86%

Ilyen van, egyszer egy házat adtak el 10 éve és vonalas papírra írták az adásvételit rá 10 évre árverezik a házat mert az elöző tulaj magyarán a tulaj nem fizetett egy teló számlát és most a z amúgy rendes, tisztességes házaspár kötözhet ki a kecóból mert nem tudták mit kell csinálni a papírral...

Kérdező, ezt megszívtad. Az autó még a te neveden van, legjobb dolog amit tehettél velük, komolyan, jobban jártak mint egy elektromos autóval még pálya díjat sem kell fizetni, nem ám parkolást..

2020. febr. 18. 19:28
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

Ez van, amikor fogyatékos is kaphat jogosítványt.

Ezt elbasztad, nem kicsit, nagyon.

Kérdezz meg egy ügyvédet, de első körben menj be egy okmányirodában és kérjél tőlük tanácsot.

2020. febr. 18. 19:30
 19/19 anonim ***** válasza:
88%

[Ma voltam bent a rendorsegen azt mondtak megoldhato,ha korbejarok minden hivatalt :) Rendorkapitanysag,okmányiroda,es az a ceg ahonnan a buntetest kaptam.] ← 2020. febr 18. 17:16

K é r d é s : akkor miért nem az általuk ajánlott megoldást csinálod? (Gondolatom: azért nem, mert mégsincs rá lehetőség.)

[Ha kivonják a forgalombol és hasznalja valaki akkor is hozzam jon továbbra is a csekk ha megbuntetik oket?] ← 2020. febr 18. 18:15

V á l a s z : igen, mivel a nyilvántartás szerint te vagy az üzembentartó.

Ezen, érvényes adatokat tartalmazó, tanúk által igazolt adás-vételi szerződés beadása nélkül nem is tudsz változtatni.

[És ha valamiképp sikerul kivonni az autot a forgalombol ?] ← 2020. február 18. 18:37

V á l a s z :

• a végleges kivonás alapvető feltétele, hogy regisztrált bontó bontási nyilatkozatával rendelkezz, és azon kívül le kell adni a rendszámtáblát, forgalmi engedélyt, törzskönyvet.

• ideiglenesen kivonáshoz – legfeljebb 6 hónap időtartamra, ez ismételhető - csak személyazonosító okmány kell, ha a nyilvántartás szerint a kezdeményező az üzembentartó, vagy tulajdonos.

Az eljárási illeték minden alkalommal 2300 Ft.

Az ideiglenes kivonás időtartama alatt nem kell fizetni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (KGFB), és a kivonás napját követő hónap első napjától a gépjárműadót sem. Egy év folyamatos kivonás esetén a KGFB szerződés megszűnik.

Hátrány: ha ezalatt bármilyen szabálysértést elkövetnek a járművel, beleértve a kivonás időtartama alatti tiltott közlekedést is, akkor a nyilvántartás szerinti üzembentartó kapja a bírságot. (Okmányirodában, kormányablakban, tudomásulvételként lebélyegzett adás-vételi szerződéssel nem tudod bizonyítani, hogy kikerült a tulajdonodból.)

[Az sem segítene valamennyit azon h lekerul a nevem az auto "tuéajdonjogárol"?] ← 2020. február 18. 18:38

K é r d é s : mégis, hogyan?

Ehhez vagy érvényes adás-vételi szerződés, vagy érvényes üzembentartói szerződés szükséges, vagy a végleges kivonáshoz szükséges iratok, okmányok. (Üzembentartói szerződés esetén a tulajdonjog nem szűnik meg, csak az üzembentartó kötelezett a KGFB-re, a gépjárműadóra, és ő kapja a bírságokat, pótdíjakat.)

Nem tudom, hogyan áll a KGFB? Meddig van kifizetve?

Ha a nevedre került az autó, akkor nyilván volt KGFB szerződésed (vagy legalább szerződés ajánlatod), másképp nem írták volna a nevedre. A szerződést le nem tudhattad mondani, mert nem volt hozzá okmányod, és ha a nyilvántartásban megnézték, aszerint változatlanul te vagy az üzembentartó.

Ha az esedékes díjat nem fizetted, illetve fizeted be, akkor, az esedékességtől van 60 nap türelmi idő a megfizetésre, azalatt él a biztosítás. A türelmi idő elteltével díjnemfizetéssel felmondják a szerződésed. A biztosító követelheti az elmaradt díjat (a türelmi időre is). Innen pedig - amíg fizetni kell(ene) a díjat -, naponkénti fedezetlenségi díjat tartanak nyílván, és ha öt éven belül új KGFB szerződést kötsz, akkor azt az első esedékes díjjal együtt meg kell fizetni.

Negyedévente, automatikusan összevetik a forgalomban levő gépjárművek nyilvántartását a biztosítási nyilvántartással, és amelyiknél nincs élő biztosítás, értesítik a kormányhivatalt, hogy hivatalból vonják ki a forgalomból. Ha ilyen történt volna, akkor kaptál volna értesítést.

Március 16-ig kell megfizetni az éves gépjárműadó legalább felét. A fizetésre az kötelezett, aki a nyilvántartás szerint a tárgyév január 1-én az üzembentartó. Ez, 2020. január 1-én, te voltál. Várható, hogy az önkormányzati hivataltól hamarosan kapod a felhívást a befizetésre; ők a központi nyilvántartás alapján küldik az adókivetést.

A jogszabály őket nagyobb türelemre készteti, mint a biztosítókat: ők csak egyévnyi adó mértékű elmaradás esetén intézkedhetnek a gépjármű hivatalból történő kivonásáról.

Úgyhogy, ha nem fizetsz, akkor előbb-utóbb megtörténik a forgalomból kivonás, hivatalból, de az nem akadályozza meg a jelenlegi – aki, ki tudja, hogy utánad már hányadik – használót abban, hogy gyűjtse számodra a bírságokat, pótdíjakat.

Ügyfélként rendelkezésedre álló lehetőségekkel, nincs megoldás.

Ahogy tanácsolták, ügyvédhez kell fordulnod. Legfeljebb tőle remélhetsz olyan cselekményeket, amivel meg tudsz szabadulni ettől a tehertől. De, számíts rá, ha van is megoldás, időigényes lesz, és bizonyára, csak ha sikeres lesz, akkortól mentesülhetsz a terhektől.

2020. febr. 19. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!