Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kérheti az autó visszavásárlás...

Kérheti az autó visszavásárlását a vevö?

Figyelt kérdés

Eladtam az osztrák rendszámos autómat, ki is lett fizetve, meg is van az adásvételi szerzödés, viszont a vevö (aki egyébként ki se próbálta) most perrel fenyeget.

Kerékcsapágy problémája volt az autónak amit tudattam is vele, illetve pár apróbb hiba. most nézette meg szerelövel és féltengely probléma is van, illetve az ajtozár is vacakol. ezekröl a problákról nem tudtam és nem is tudhattam. van joga visszavásárlást kérni tölem?

Tudtommal magánszemélytöl nem lehet ilyet.

2020. jan. 29. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Nincs garancia nem vagy kajfer , a kereset levelet ha küldi vidd közjegyzőhöz , innen a bírósag nem tehet semmit privatba peren kívül kell intézni .
2020. jan. 29. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:
98%

NEM!

Használt árut a "megtekintett állapotban" veszi meg a vevő, nincs se garanciális se jótállási kötelezettsége a magánszemély eladónak.

2020. jan. 29. 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hacsak nem szándékosan van rajta komoly, rejtett hiba, nem. Bizonyítsa be.
2020. jan. 29. 18:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván az adásvételi ráírtad az ismert hibákat, így nincs miért reklamálnia.

Nyugodtan mondd meg neki, hogy várod hivatalos úton a megkeresést.

Többet nem fogsz hallani felőle

2020. jan. 29. 19:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. jan. 29. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!