Kötelező biztosítás be fizetés?
Nekem is kiküldik a csekket minden évben, akkor is, ha utalással fizetek.
Volt olyan eset is, hogy bementem a biztosító irodájába, és ott fizettem be a biztosítást, a csekkel nem foglalkoztak, mondták, hogy azt azlrt küldik ki, hogy azok az ügyfelek is be tudják fizetni a díjat, akik "hagyományosan", pl a postán fizetik be, aki átutalással, vagy személyesen náluk, azoknak a csekkek nem kell foglalkozni, de a rendszer működése miatt, mondhatni automatikusan ki fogják postázni.
A biztosításomat még soha nem fizettem be csekken. Vagy utaltam, vagy on-line bankkártyával kifizettem. Külön igazolás nekem nem kell róla, látom netbankban a számlatörténetben hogy pontosan mikor kinek mennyit fizettem.
Annak idején mikor megszűnt az 1 és 2 Ft-os és kerekíteni kellett az árakat, valamiért azt hittem, hogy ez a biztosításra is vonatkozik, ezért 5Ft-ra kerekítve utaltam el a pénzt. Na jött is a biztosítótól a fizetési felszólítás, miszerint 2 Ft hátralékom van, amit azonnal fizessek be, különben egy oldalon keresztül részletezték, hogy fognak beperelni. Csekket is mellékeltek 2 Ft-ról. Ha lett volna annyi fölös időm, energiám, csak azért is szívesen megjelentem volna a biztosító ügyfélszolgálatán, hogy akkor jöttem befizetni a 2 Ft tartozásomat. :D De inkább azt is elutaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!