Németországból behozni autót német rendszámmal?
Figyelt kérdés
Sokszor látom, hogy Magyarországon árulnak olyan autókat, amiken német rendszám van (nem ideiglenes). Na most az lenne a kérdésem, hogy ezeket az autókat hogyan hozzák be? Tudtommal kint az előző tulajnak le kell adnia a rendszámot2019. nov. 21. 21:26
1/4 anonim válasza:
Nekünk egy behozott autónk van,az eredeti tulajnak le kellett adnia a rendszámot és vásárolt rá újat nekünk és ugy vettük meg tőle. Le van papirozva hogy mikor és hol adta le. Viszont az egyik kollégámnak szintén behozott autója van de nála maradt az eredeti német rendszám. Nem tudom igazából hogy megy de lehet hogy nem kötelező leadni 🤷 ezen már én is gondolkodtam.
2/4 anonim válasza:
Amikor eladják, kivonják a forgalomból külföldön és itthon újra forgalomba kell helyezni magyar rendszámmal. Addig meg P-s rendszámmal lehet használni, már akinek van mert pl nepperkedik.
3/4 anonim válasza:
Néha nem teljesen legális a dolog. De sok olyan szitu is van, hogy az illető kint dolgozik, saját nevén van az autó, de itt árulja. Ezért a német rendszám.
4/4 anonim válasza:
biztos, hogy nem szabalyos, kiveve ha a kereskedőé a német rendszám, vagy az előző tulajtól hivatalosan bejelentve átvette. ugyanis ha itt eladsz egy autot azt kijelented az uj tulaj pedig bejelenti. mivel a rendszám nem az autohoz tartozik, igy az elado vagy megtartja, vagy kidobja az arra illetékes helyen, vagy átadja a vevőnek. viszont minden esetben a matricákat lekapartatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!