Az igaz hogy egy V8as motor örök és hogy hosszabb tàvon sokkal gazdaságosabb mint egy kisebb köbcentis autó szervízelésileg?
Azért azt kötve hiszem! Eleve ha benzines 8db gyújtógyertyát kell cserélni. Egy ilyen blokkba nem 4 liter olaj megy. A vezérlése is összetettebb a V elrendezés miatt és még sorolhatnánk. Egy ekkora motor lökettérfogata nem 1.6-os, tehát a fogyasztás se lesz kevés. Cserébe nagyon egyenletesen jár, már alacsony fordulaton is nagyon erős, nyomatékos.
És az is igaz hogy aki manapság Európában ilyet vesz, azt pont nem a gazdaságosság és a szervizköltségek fogják érdekelni.
ez egy baromság,egy v8 az v8.Nekem is van egy A8-am egy D2 első generációs,az apám most újította fel a golfját amibe egy 1.4 16v motor van,én is újítottam az A8-at,az enyémbe a felújítás volt majdnem 400 ezer a golfba 150,és nem azért,mert drágább az alkatrész,hanem azért,mert mindenből háromszor vagy kétszer annyi kell,vagy többször akkora...A fogyasztást és az adókat nem is mondom.Az enyém eszik vegyesbe 11-13 között a golf 7-8-at.A tartósság meg ugyan annyi elmegy 300-400 ezret vagy nagyon megvigyázott példányok esetén 500 ezret és kész...
A v8 akkor gazdaságosabb,ha úgy használod,mint én:Hétközben járok vonattal,hétvégén meg előhúzom és autózok vele egy jót,eléget heti szinten mondjuk 20-30-50 liter üzemanyagot és megyek mondjuk 300 km-et.Ezzel összehasonlítva a fater golfja minden nap megy annyit,mint az enyém egy héten,és sokkal többet kopik és több üzemanyagot éget el...
Értem, szóval nem igaz az állítás, vagy ha igen csak részben.
Utolsó amit te írtál, akkor tulajdonképpen neked ez hétvégi autó amit előveszel egyszer kétszer és nem kímélsz a fogyasztásnak sem :)
Amatőr kerdes persze tudom, de komolyan kerdeztem.
Tehat akkor a tobb henger miatt gyakoribb a hengerfejesseg?
Nem a hengerek száma miatt lesz hengerfejes az autó.
Ebbe se raknak jobb anyagot, tehát nem lesz hosszabb életű mint a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!