Autó motor blokkját meg lehet hegeszteni?
Értem, köszönöm a válaszokat.
De hogyha repedést nem is, mást lehetne rajta hegeszteni? (A kérdés csak elméleti jellegű, nem tudom mi lenne rajta ilyen.) Fenn állna annak a deformációnak esélye amit már írtam is?
Klímakompresszor tartó konzolt akarsz ráhegeszteni?
Bírom az ilyeneket, feltesznek egy közepesen értelmetlen kérdést, kapnak egy egyértelmű választ, erre nekiállnak tovább nyomni a gombot, mint a süket a csengőt.
Mint írtam, a kérdés elméleti jellegű. Nincsen semmilyen blokkom, nem akarok rá semmit hegeszteni.
#6: Olvasd el még egyszer a kérdésem, már az eredeti leírásban megkérdeztem ugyan azt mint amit a #3-ban is. Csak nem kaptam rá választ. Ahogy most sem.
Igen, meg lehet hegeszteni.
(ja, várhatóan úgy elhúzza a meleg, hogy utána semmire sem lesz jó, de tényleg meg lehet hegeszteni)
Na, így már elfogadható a válasz? :)
Szinte mindent meglehet hegeszteni attól függően, hogy hol van a repedés vagy törés. Az öntvények hegesztésére speciális előírások vannak, ha azt betartják, akkor kicsi az esélye az újrarepedésnek és a vetemedésnek. Az esetleges deformációból adódó hibákat pedig a megfelelő gépműhely megoldja. Hegesztettünk már blokkra vissza letört fület, váltó rögzítési pontot, de olyat is láttam, hogy a kiütött blokk oldalát visszavarrták és utána tökéletesen működött a motor.
Régen az AFIT-nál külön üzem volt a 344-es Csepelek öntöttvas hengerfejének a javítására. Már az akkori technológiákkal (lánghegesztő) is simán meghegesztették a repedt öntvényt, manapság pedig sokkal modernebb hegesztő módszerek, lehetőségek vannak.
Pl. az alumíniumot (karter, váltóház stb.) ma már könnyebb meghegeszteni (AWI hegesztés) mint az acél öntvényt.
Lehet:
https://www.youtube.com/watch?v=mi_NSFq0r8I
Mielőtt valaki lepontozza, legalább a videót nézze meg előtte... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!