Mitől indul nehezen a motorom 1-2 hét állás után? (yamaha xj600)
'94-es yamaha xj600-asról van szó. Azt vettem észre, hogy ha a motor 1-2 hétig áll akkor nagyon nehezen indul be. Pl most két 10 napig nem motoroztam és legalább 6-7 percig tartott amíg be tudtam indítani a motorom. Szívatót teljesen kihúztam és kb 10mp indítózás után pihentettem a motort.
Miután beindul és bemelegszik azután pöccre indul.
Egy másik tünet jelentkezik még hosszabb állás után: miután beindult és bemelegedett az után még egy darabig azt csinálja, hogy hirtelen gázadásra 2000-es fordulat körül lefullad. Ha lassan emelem a fordulatot akkor 2000 körül van egy ilyen megtorpanás de ha azon át tudunk evickélni akkor utána rendesen megy a motor. Ez a jelenség néhány perc után eltűnik és utána mintha misem történt volna.
Ezt eddig csak és kizárólag hosszabb állás után produkálta a motor, tehát ha pl ma túl vagyok ezen a tortúrán akkor holnap minden gond nélkül be tudom indítani, de ha megint áll a motor akkor ugyanez lesz.
Mi lehet az oka?
Gondolom ha kihúzta a szivatót, akkor nem injektoros :P Illetve 1994-ben nem igazán volt jellemző injektort tenni motorba.
Szerintem valami a levegő/üzemanyag keverékkel nem stimmel. Érdemes lenne szerintem szervizbe elvinni és ott átnézetni a dolgokat. Karburátor, szelephézagok, légszűrő, ilyesmi.
Hátha valami hozzáértő személy ez alapján ki tudja találni, de szerintem túl sok a lehetséges hiba.
Rendben, köszi a válaszokat. Egyik szomszéd az üzemanyag punöpát emlegette, nem tudom lehet-e köze ehhez annak. Mindenesetre előbb utóbb szerelő lesz belőle.
Annyit tudok, hogy a légszűrő rendben van illetve a fogyasztása amúgy 4.5-5L között van, ami szerintem ebben a korban és kategóriában rendben lévőnek tűnik.
Próbáld meg úgy leállítani hogy egy jó nagy gázfröccsöt adsz neki.
Ezt én hallottam hogy van olyan motor amit úgy kell leállítani, azért hogy maradjon a hengerbe dúsabb keverék és ezért könnyebben indul. Talán lehet igaz, egy két próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!