El lehet-e adni? Ha igen, mennyiért?
2002-es évjáratú Wolksvagen Polo 16V
Bíborlila színű
Téli és nyári gumi
Műszaki 2020-ig
Kilométeróra: 129 000 km
CD-lejátszós FM-AM rádió van benne
Van néhány kisebb hibája: a műszerfalon a motor check lámpája folyamatosan világít állítólag az EGR szelep miatt (nem javítható), a klíma használata néha (főleg emelkedőn) a motor teljesítménycsökkenését okozza, a kormány nagyobb sebességnél enyhén jobbra húz, az utastérből néhány elhanyagolható műanyag alkatrész hiányzik.
Aztán csodálkozunk, hogy olyan a használtautó piac amilyen, nem elég, hogy valaki egy sz*rt akar rásózni egy szerencsétlenre, még kapja is a tippeket, hogyan kell átvágni a vevőt...
Kérdező,
ritka, undorító szín, kamu futásteljesítmény, motorhiba, még az autó nevét sem ismered, szétesett futómű, lelakott beltér, pár százezret ért reálisan talán.
Pedig ez így működik.
Nem fogok egy üzemképes autót forintért leadni alkatrésznek 10 000 forintért.
Gratulálok a válaszokhoz! Többek között én már ezért nem vennék használt kocsit.
Szerintem el kell mondani korrekten a hibákat. Nyilván erre való tekintettel az átlagár alá kell beárazni. Nem olyan hatalmas dolgok ezek, ami miatt ne lehetne megfelelő áron eladni. Láttam ennél már sokkal-sokkal rosszabb állapotú autókat. Nyilván meggazdagodni nem ebből fogsz.
Az EGR nem javítható, de nyilván cserélhető. Akár költséghatékonyan egy bontott példányra.
A klímával kapcsolatban nem tudom milyen mértékű ez a teljesítménycsökkenés. Ha extrém módon lefojtja, az nyilván nem normális. De kis szívó motorokat többé-kevésbé normál esetben is lefogja a klíma. A csökkent teljesítmény pedig főleg emelkedőn érződik. Szóval ez még akár normális is lehet.
A jobbra húzás szerencsés esetben egy futómű beállítással orvosolható, ha nem volt törve és nem az egész kaszni van elcsavarodva.
A műanyag mütyűrök hiánya egy ilyen idős, olcsó autónál szerintem elfogadható. De ez sem a világvége, ha kell lehet pótolni akár bontottan is.
"Pedig ez így működik."
Igen, így, a lehúzó cigánykodás?
Van köztes út, tiszta lelkiismerettel.
Az ismert hibákkal együtt, azokról a vevőt tájékoztatva eladni...
De nyilván akkor nincs lehúzás, átvágás stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!