Miért nem úgy csinálják meg az autókban a hangszórókat, hogy ha nyitva az ajtó, ne szóljon?
Egyrészt, az autó azért van, hogy egyik helyről a másikra eljussunk vele. Ha valaki az autóban zenét hallgat, oké. De ha autón kívül akar valaki zenét hallgatni, arra más eszközt kéne keresni. Főleg, mivel a lakótelepen nem éppen egyforma az emberek zenei ízlése, és mindenki kénytelen a tapintatlan autósok zenéjét hallgatni.
Tudom, nem csak lakótelepen, hanem más helyen is ki lehet nyitni az ajtót, ahol senki más nem hallja a zenét. De az ilyen helyen is meg lehetne oldani a zenehallgatást külön erre a célra készített készülékkel.
Így is túl nagy az autók által keltett zajforrás: motor túráztatása, riasztók (sokszor feleslegesen), duda (sokszor feleslegesen, kedvtelésből, hogy jé Józsi, itt vagyok, pedig nem erre van).
Kérdező!
Elgurult az esti tabletta? :D
Igen, a vevőknek vannak szomszédjai is. És?
Szerinted az melyik autógyárat érdekli? Nem a vevő szomszédai fizetnek a termékért. Hanem a vevő. Ergo a vevő igényeinek kielégítésére törekednek maximálisan. Pont leszarják az autógyártók a szomszédaidat. A szomszédaidnak eladja más a termékét. Akik pedig a te fejedet szarják telibe.
Ha a vevő zenét akar, zenét kap. Ha lehúzott ablaknál is zenét akar (márpedig baromság hogy ne), akkor azt kap. Ha hirtelen mindenki seggvakarót akarna az autóba, akkor az lenne benne. Mert a vevőkből élnek. Hülyék lennének olyan dolgokat rakni (vagy kivenni) az autóból, amivel vevőket veszítenek. Amit te leírtál az pont egy olyan baromság. Ha bevezetné ezt az Audi, hogy lehúzott ablaknál nincs zene, vagy valami hasonló orbitális hülyeséget akkor vennék inkább Mercedest.
Abszolút el vagy rugaszkodva a valóságtól a kommented alapján. Álomvilágban élsz, aminek te vagy a központja. Minden legyen úgy, hogy téged ne zavarjon. Ne bőgjenek az autók. Ne legyen hangos a zene lehúzott ablaknál. Tényleg elgurult a gyógyszer.
Ez alapján 3000 köbcenti fölött ne legyen motor, mert az hangos. Pedig nincs is szebb egy 6000 köbcentis V8-as ordításánál.
A gyerek sírás is hangos. Mostantól senki ne szüljön gyereket se...
Hát persze...
Háboroghatsz, de fordítva ülsz a lovon. #12-nek igaza van, a gyártók a vásárlókból élnek, nekik az igényeiket kell kiszolgálniuk és azt az autót fogják venni ami nem korlátozza őket.
Az egy teljesen más kerdés hogy mennyire vagy tekintettel a többi emberre. Hiába működik a zene nyitott ajtókkal, én nem bömböltetem, hiába működik a fúróm/flexem éjszaka/vasárnap én nem kapcsolom be, de itt sem a Makita felelőssége olyan szerszámot gyártani ami csak hétköznap nappal működik.
12-es vagyok.
Ez a Makitás hasonlat jó volt. Talán végre felfogja a kérdező, hogy nem a gyártó felelőssége, hogy hogyan és mikor használjuk a termékeit...
A gyártó felelőssége is. Ha mondjuk a gyártónak a háza előtt rendszeresen megállnának ilyen parasztok, akkor meggondolná magát. De csak a pénz kell neki, mint a gép gyártja, ami pénzt hoz, és semmi nem érdekli. Ennyivel gyárthatnának olyan autót is, ami átmegy magától a piroson, csak mert arra van igény.
Nagyon nem csak az autósok igényét kéne kiszolgálni, mert ők bunkók. Átmennek a piroson, bömböltetik a zenét, és a szabályok felét be se tartják, mert minek. Globálisan kellene gondolkodni azoknak a primitív agyú gyártóknak is. Ha csak egyetlen embercsoport érdekeit vesszük igénybe, az nem vezet túl sok jóra, csak még jobban elszáll magától az az amúgy is buta és felelőtlen embercsoport.
Ha meg nem lenne más autó, csak olyan, aminek nem szól a hangszórója, ha nyitva az ajtaja, kénytelenek lennének ezt szeretni.
Meg ilyet említ valaki, hogy a gyereksírás is zajjal jár és hangos... nonszensz. Gyerekek mindig is voltak és lesznek, szaporodik az emberiség. Ez elkerülhetetlen. Az, hogy valaki a hülye zenéjét hallgatja, az nem elkerülhetetlen. Tehát nagyon nem kellene ezt összekeverni szükséges dolgokkal, de akik ahhoz vannak szokva, hogy körülöttük forog a világ, azok egy kalap alá vonják ezeket.
Az erős fényszórókat is korlátozni kellene.
Én örülök, hogy a sok primitív autógyártónak most vesztesége lesz a vírusválság miatt. Meg is érdemlik. Csak a haszonra mennek, semmi más nem érdekli a parasztokat.
Kérdező!
A tiltásból kiindulva:
A barátnőd ne vegyen föl piros ruhát, mert Mari nénit a ku.vákra emlékezteti, Laci bácsit a kommunistákra, Béluka meg egyszerűen utálja ezt a színt.
Aztán ne egyetek soha többé karfiolt, mert a szomszéd nem bírja a fövő karfiol szagát.
És még vég nélkül sorolhatnám.
Abba pedig ne is menjünk bele, hogy ki és mitől számít parasztnak. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!