Te milyen autót ajánlanál a szüleimnek?!
Szüleim új autót szeretnének venni. Én nagyon buta vagyok az autókhoz.
Kritériumok:
- magasépítésű (a könnyű ki/beszállás miatt)
- csak benzines ( apám nagyon rá van parázva erre a dízel mizériára)
- Ár határ 7 max 8 millió
Én a külső/belső dizájn miatt meg a hosszú garancia miatt a Hyundai Kona-t ajánlottam.
Szerintetek jók a kóreai autók? Nem sokat látok az utakon.
A németnél jóval megbízhatóbbak az tuti :)
Szerintem nem rossz választás az ázsiai autó.
Egy 1.0 t vagy egy 1.4 t SX4 s-cross Suzukit vennék, BP-i autósok youtube csatornáját nézd meg, ha lenne pénzem már holnap vennék egy 1.4 t automata SX4-et :)
21/F (magas autókat szeretem, mert abban férek el,kövér vagyok Alhambrám van)
Hányan szoktak ülni az autóban?
Mekkora csomagtér szükséges?
Mennyire igénylik a "luxust"? Értem ez alatt, hogy el is akarnak költeni 7-8 milliót rá, vagy ha kijön 5-ből, akkor az is jó?
Mennyire kellenek bele modernebb elektronikus kütyük? Érintő kijelző, tolató radar, tolató kamera, stb?
Hol használnák legtöbbet? Városban? Országúton? Autópályán?
Nagyjából mennyit autóznak egy évben? (Biztos, hogy ki kell zárni a dízelt?)
Mennyire szoktak "sportosan" vezetni?
Az oké, hogy a dízeltől fél apukád, de a turbós benzinesekkel hogy áll? Az én apám a turbótól is parázik (néha meg is értem). Szívóbenzinessel szoktak nagy békében lenni az emberek.
A Hyundai Kona egy egész jó autó, a koreaiak manapság pedig abszolút favorit vételek.
Én a testvérmárka Kia modelljeit is megnézném, azokra 7 év garancia jár. Egy Kia Stonic vagy Sportage is belefér a keretbe bőven, az előbbi 1,4-es, a második 1,6 szívó benzinessel.
Ha szeretnének japán autót, akkor ott van hasonló árban a Honda HR-V, ott egy 1,5-ös szívó lehet a legjobb vétel.
Vagy ugye ott van a Suzuki Vitara meg a picikét nagyobb SX4 S-CROSS, ezekhez azt hiszem már nincs szívó motor, de a turbósokra is 10 év garit adnak.
Elvileg ezek az új Peugeotok is jók, itt az 2008-as jöhet szóba.
Az Opelnél is meg lehet nézni a Crossland X-et, meg a Mokka X-et.
Igazából ez a 7-8 milliós keret elég sok mindenre teret ad. Én a helyetekben szépen elzarándokolnék a környék összes szalonjába, megnézegetném az autókat, beülnék, stb. Aztán amik tetszenek, azoknak komolyabban megnézném a katalógusait, aztán árajánlatot kérnék rájuk és úgy döntenék. Nem érdemes szerintem feltétlenül egy autóra fókuszálni, rengeteg SUV-ot gyártanak mostanában.
Citroen Berlingo, Opel Combo, Fiat 500L, Renault Scenic.
Ha csak nem az a célod, hogy a szüleidet az összes ismerősük kinézze rövid időn belül, akkor a SUV-ot nem nagyon erőltetném, max. valami Subaru XV vagy KIA Niro formában, de bármi kisebbel marha nagyot fognak nézni, hogy 2 kisautó áráért vettek 1-et ami meg van emelve.
Köszi a válaszokat mindenkinek ment a höld pacsi!
Pont ez lenne a cél, hogy egyszerre legyen “kicsi” de magas is. Ezért is a Kona-t ajánlottam nekik a Sportage helyett.
Nekem egy Scénicem van sima nem a Grand kivitel és anyum ezt is alig meri vezetni, mert ,hogy túl nagy és fél a parkolástól.
Évi 6-8 ezret menne max szóval sok értelmét nem látom a dízelnek. Ezek a kis köbcentis 3 hengeres turbós motorok nem tudom mennyire lesznek maradandóak.
Leginkább ketten használnák ilyen tipikus városi szaladgálósnak meg évente párszor nyaralni elmenni.
Abszolút nyugisan vezetnek szóval felesleges a nagy lóerő/nyomaték.
Ami extra jó lenne az a tolató radar, kamera, meg szerintem jobban járnának automata váltóssal. Sokkal kényelmesebb városban szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!