Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Monolock vagy Monokey doboz?

Monolock vagy Monokey doboz?

Figyelt kérdés

Öregecske 600-as sport túra motoromat elsősorban városon kívül másodsorban városon belül huszonkettedsorban autópályán használom (még soha nem mentem vele pályán).

Azt olvastam a neten, hogy a Monolock inkább robogókra, kisebb motorokra való, a monokey pedig az olyan motorokra mint az enyém.

Az lenne a kérdésem, hogy a fenti motorra, fenti használattal van-e bármi praktikus különbség a kétféle doboz között? Melyiket vennétek a helyemben? A doboz méreténél az lenne az elvárás, hogy mondjuk két db bukósisak beleférjen. Ez literben kb mennyi? Köszönöm a válaszokat.

2019. jún. 24. 10:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy motor, vagy robogó, hanem hogy mire használnád. Monokeynek nagyobb a teherbírása, én is azt javasolnám túrához. Amúgy kb mindegy, ha ez nem szempont számodra.

Monokeyt venném, mivel jobban bírja a terhelést, ami akár jól jöhet még a jövőben, amikor nem törik le az egész a picsukába, amikor áthajtasz valami jó kis magyar vasúti átkelőn.

2 db bukósisak jellemzően 48 liter fölöttibe fér el, de itt számít a doboz formája és bukósisakok nagysága. Van olyan 46 literes, amibe bele lehet tetrisezni kettő nyitott bukót. Ha két átlagos zárt bukóról van szó, akkor inkább 50-52 liter. De érdemes kipróbálni. Van, hogy egymás mellett állítva férnek el, van hogy fektetve, van hogy egyik állítva, másik fektetve.

Ja és ne motorozz úgy, hogy fektetve van hátul egy bukó, mert össze-vissza fog karistolódni, meg lecsiszolódik az oldala, plexi is karcos lehet. Saját tapasztalat sajnos. Vagy tedd valami tokba előtte.

2019. jún. 24. 10:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2019. jún. 24. 10:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Azt meg tudnád még mondani, hogy egyébként ezek a platnik minden méretű dobozt tudnak fogadni, vagy a platni mérete is a dobozzal együtt változik?
2019. jún. 24. 10:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem különféle dobozokhoz külön platnik is tartoznak. Esetleg azt el tudom képzelni, hogy márkán belül ugyanaz a platni mondjuk 26 vagy 27 literes monolock dobozhoz. Vagy ilyen 1-2 literes eltérés esetén. De ez sem biztos, ezt szerintem inkább egy motoros boltban kérdezd meg, ahol forgalmaznak dobozokat.
2019. jún. 24. 10:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2019. jún. 24. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!