Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igy megmarad a kötelező...

Igy megmarad a kötelező biztosítás?

Figyelt kérdés
Apam nevén most van egy autó amit en használok,fizetek stb. Ő most a legkedvezőbb biztosítási kategóriába van (b0 vagy b10 nemtudom nem vágom ezeket) es azt szeretném hogy az új auto amit vennék az ő nevére az ebbe a kategóriába kerüljön bele. A mostani autót ami a nevén van pedig kivonatnám ideiglenesen a forgalomból, hogy eltudjam adni. Ez igy megoldható, vagy az új autónak az elso kategóriába kell kerulnie?
2019. jún. 18. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Eladás után lehet átvinni a bónuszt. Alapról fog indulni különben.
2019. jún. 18. 23:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Miután csak ideiglenesen lesz kivonva a forgalomból ,így az új autó első kategóriába kerülne. Viszont nem a kérdéshez kapcsolódik,de én úgy gondolom,hogy nem hátrány az miután van jogosítványod,hogy egyszer te is elkezdjél haladni a bónuszba
2019. jún. 19. 08:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Van a nevemen is autó. Akkor ha kivonom fel évre akkor az a kedvezo kategoriaba kerülhet az uj auto. Ideiglenesen kivont autot pedig eltudom adni.
2019. jún. 19. 10:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha kivonatod mint írtam ahogy te írtad akkor az új autó az első kategóriába kerülne tehát az indulóba. Szóval tökre az új autó biztosításánál,hogy kivonatod a mostanit vagy nem... Persze végleges kivonásnál tökre más a helyzet mint ideiglenesnél.

Amúgy könnyebben eladod,ha nincs kivonatva. Miután eladtad papír a biztosítónak és a0-ból dobják is át b10be az új autót és úgy kalkulálják a maradék biztosítást is át

2019. jún. 19. 12:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Tök mindegy hogy ideiglenesen kivonatod-e vagy sem. Attól még a tulajdonodban (apádéban) marad. Ha pedig valakinek két autója van, a második, párhuzamos üzemeltetés miatt A00-ba kerül.

Én is így jártam. Hiába van 19 év / 600.000km balesetmentes vezetés a hátam mögött, mivel vettem egy második autót is, automatikusan úgy kezelnek bónusz szempontjából mint egy friss jogsist. Sajnos ez így működik.

2019. jún. 19. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!