Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvasárlásnál ez hogy...

Autóvasárlásnál ez hogy működik pontosan? Szeretném előre tudni, hogy nehogy átverjen a kereskedő.

Figyelt kérdés

Sajnos eddig bármelyik autót mentem el megnézni, amit előre online kinéztem mindig volt valami sunyiság.

Ezt az autót amit holnap tervezek megnézni, már láttam. Akkor is tetszett, csak sokaltam az árát. Az oldalon fel van töltve a rendszám alapján készült kortörténet is, amit már ingyen is meg lehet tekinteni ha van ügyfélkapu, amit így laikusként látok az annyi, hogy én lennék az 5. tulaja, ami kicsit fura egy 10 éves autótól. Azt is látom, hogy ha jól értem, akkor le van járva a forgalmija. Ilyenkor pontosan mi a helyzet vele? Ha megszeretném venni, akkor nekem kell elvinni? Vagy azt a kereskedés csinálja? Vagy kereskedés függő? A hirdetésben egyébként nincs írva semmi a műszaki vizsgáról. Mindenképpen szeretném elvinni szervízbe h ott is megvizsgálják, de ha a kereskedő elvisz levizsgáztatni, akkor az ugyan olyan mintha szervíz nézte volna? Sajnos ezekhez nem értek. Valaki tudna egy kicsit kiokosítani?

Előre is köszönöm

2019. jún. 17. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:
39%

Volt róla szó itt korábban hogy a tulajok száma nem egyenlő a gazdák számával. Simán lehet hogy bemutató autó volt, hitelre vették, lizingelték, vagy pl örökölték. Máris van egy csomó tulaj, miközben lehet hogy a szalonból kigördülve végig egy ember használta. Az én autómat pl 7 évesen vettem és én vagyok a 6. tulaj, miközben bizonyíthatóan végig egy gazdája volt előttem.

A forgalmira szerintem az eladótól kérdezz rá. Jelen állapotban hivatalosan útvonalengedély kell, vagy tréler, ha valahova vinni akarod.

2019. jún. 17. 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha lejárt a forgalmi akkor nem tudsz úgy simán elmenni vele. Tréler vagy sutyiban. De inkább hagyd a fenébe.
2019. jún. 17. 12:43
 3/8 D. Brasco ***** válasza:
10%
A forgalmi nem.tud lejárni max a műszaki!Azt meg 20ezerert csinalnak ra ha semmi baja nincs!
2019. jún. 17. 12:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen a műszakira gondoltam. :)

Tehát ha a kereskedő leműszakiztatja, akkor felesleges átnézetni szervízben? Vagy azért a kettő nem ugyanaz?

Köszönöm szépen a gyors válaszokat.

2019. jún. 17. 13:09
 5/8 D. Brasco ***** válasza:
36%
A friss műszaki otthon sajnos semmit nem jelent!ugyan ugy at kell nezni mindent attol fuggetlenul
2019. jún. 17. 13:24
 6/8 anonim ***** válasza:
58%
Nagyon nem ugyan az! Az hogy egy autó közvetlenül nem élet- és közveszélyes, nem jelenti feltétlenül hogy jó állapotban is van.
2019. jún. 17. 13:49
 7/8 anonim ***** válasza:
39%

Ha meg akarod venni, akkor a kereskedő le műszakiztatja.

Onnét indul a két év.

De ha sokallod az árát, a kereskedő vszínű nem fog belőle engedni, vagy max. a névre írást. 50 ezret.

2019. jún. 17. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a következőben látom a bajt: Te nem értesz egy picit sem az autókhoz, de még a kereskedelemhez sem. Nem vagy lúzer, mert tudod, hogy ez ingoványos terület. Egyedül akarod megvenni. Ez veszélyes kombó! Amit javaslok, valakivel, aki ért hozzá, menj és nézesd meg. Vannak ezzel foglalkozó éri vállalkozások is, Neked megérné simán.
2019. jún. 17. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!