Hol máshol? Usában lehet, Európa más részein én ugyanúgy azt vettem észre, hogy a manuális van előtérben. Persze újabb, főleg erősebb autókban gyakoribb az automata váltó,de itthon meg nem ezek futnak főleg.
2019. jún. 16. 18:31
2/12 anonim válasza:
Nem. A térség többi országaiban pont ugyanannyira népszerű a manuális váltó, mint Magyarországon. (Pl. Daciából egyáltalán nem kapható automata és ennek ellenére egész Európában rengeteg fogy belőle) Nyugat-Európában valamivel elterjedtebb az automata, de ez is inkább a járművek alacsonyabb átlagéletkorának köszönhető. Ugyanis az új autóknál évről-évre egyre népszerűbb az automata és ez Magyarországon is így van.
2019. jún. 16. 19:05
3/12 anonim válasza:
1xűbb, olcsóbb, megbízhatóbb, könnyebb.
Egész Európa megtanult váltani. Azért mert neked nem tetszik, nem fog változni egy milliárd ember vezetési szokása.
2019. jún. 16. 21:02
4/12 anonim válasza:
"Pl. Daciából egyáltalán nem kapható automata és ennek ellenére egész Európában rengeteg fogy belőle"
Kapható belőle automata.
Egyébként itthon is egyre népszerűbb, sok autónál már nincs is kéziváltós változat, vagy csak gyengébb motorváltozatokhoz.
Azért népszerűbb nálunk (is) a kéziváltó, mert egyszerűen olcsóbb egy ilyen autó. Százezreket jelenthet pluszban az automata. No meg ugye nálunk főleg használt autót vesznek az emberek és használtat én sem szívesen vennék automatával, új autónál már nem ódzkodnék tőle feltétlenül.
2019. jún. 16. 21:09
5/12 A kérdező kommentje:
Dacia, régi Suzuki Swift, Chevrolet Spark és egyéb, nem presztízs autók is készülnek automatával. Épp néztem a hahun.
2019. jún. 16. 21:32
6/12 anonim válasza:
Automata váltókra is mindig is volt igény idehaza - bizonyos testi fogyatékossággal rendelkezők csak azt vezethetnek - az automata kisautókat főleg nekik gyártották. De ha valakinek megvan épségben mind a 2 lába és mind a 2 keze (és lehetőleg mind az 1 agya), akkor nem sok értelme van automatázni Magyarországon. New Yorkban vagy Los Angelesben én sem vezetnék mást, de Európában nem igen van olyan erős városi felhasználás, hogy le akarjon mondani az ember a tengely közvetlen kapcsolásáról.
2019. jún. 16. 22:04
7/12 anonim válasza:
Egy átlag magyar városba tök mindegy, de azért Budapesten az öreg anyám térde kalácsa kapcsolgasson egy-kettő-hármat percenként, akár egy órán át.
Pláne ahogy egyre inkább realitássá válnak anyagilag és használhatóságukat tekintve a hibridek (+ az elektromosok), ott meg aztán nem kell lehet kézzel sebességet pakolgatni...
2019. jún. 16. 22:40
8/12 anonim válasza:
Na és ha az is lennénk? Számomra az egyik legjobb dolog az autóvezetésben, hogy magam dönthetem el, mikor és hogyan váltok.
2019. jún. 16. 23:55
9/12 anonim válasza:
Az új környezeti normák miatt, lassan automata váltós lesz az összes új kocsi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!