3000km alatt 1l olajfogyasztás jónak számít?
Ez egy 2002-es (MK3 2000-2007) Ford Mondeo 1.8 benzin.
263.629km-nél lett benne cserélve olaj és most 266153km környékén vettem észre, hogy MAX-ról MIN szintre csökkent benne az olaj.
Töltöttem bele 1l olajat, most megint MAX-on van.
Ez az olajfogyasztás jó jel vagy rossz jel, hiszen 4 ütemű motor eleve nem is kellene, hogy fogyasszon egyáltalán olajat ha jól van tervezve vagy nincs már nagyon elkopva?
Kellene, hogy ez az autó fogyasszon egyáltalán bármennyire olajat 17 évesen?
Ez 2524 km.
Amikor lett benne cserélve olaj, másnap is megnézted?
Hát nem túl bíztató...
Ez így 10e km-ként 3 liter olaj...
Céges opel astra h 1.6 16v is így kezdődött aztán eldurvult.
van benne kb. 160e km de az a motor kuka, vagyis az egész autó kuka hamarosan.
700-1000 km alatt 1 liter olajat elzabál :)
javíttatni nem éri meg mert 400-500e-be kerül.
Egyelőre nézegesd az olajat és majd jó pár ezer km után kiadja, hogy mennyit is fogyaszt.
Ez a 3 liter / 10.000km még "elmegy" kategória.
Még mindig jobb mint 10.000 km alatt 10 liter :)
"Menet közben cserélődik... Te is igényes lehetsz... Szűrőket is gondolom ilyen igényes módon cseréled. Ha nem értesz valamihez, maradj csendben, bölcsebb maradsz."
Sajnálom, hogy nem érezted az iróniát. Azt hittem, ez evidens. Csupán érzékeltetni szerettem volna szándékos iróniával az olajfogyasztás mértékét. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt valaki komolyan veszi. Tévedtem. "Köszi" a lepontozást.
Annyira nem értek hozzá, hogy a 300.000 km futású autóm olajfogyasztása gyakorlatilag nem mérhető. És annyira igénytelen vagyok, hogy fél évente (~12-15ekm) kap Mahle, vagy MannFilter szűrőket (olaj, üzemanyag, levegő, pollen), olajból Castrol EDGE 5w30, vagy Mobil1 ESP 0W40. Csendben maradok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!