Első autónak Lada 2100 (91-es) vagy Suzuki Sedan (93-as)?
Nem sok pénzem van, max 150-200 ezret szánnék kocsira, és ebben az árkategóriában most ezeket találtam, amik normálisnabbaknak tűnnek.
Egy ladás haverom szerint a Lada sokkal erősebb és megbízhatóbb, mint Suzuki, azt mondja, hogy ha több pénze lenne, akkor sem válna meg a zsigájától (ő mondjuk minden nyugati kocsit lenéz).
Szerintetek?
Ladát ma már vétek napi használatra venni. Akkor vegyél ilyet ha van személyes indíttatásod, veteránozni akarsz.
Ha csak egy közlekedési eszköz kell, akkor egyértelműen a Buzuki.
Hát ja, a máik kérdés, hogy valóban megoldhatatlan-e az életed autó nélkül, feltétlenül kell-e autó. Ennyiből tényleg a már nem ipari hulladék kategóriában egy alsó kategóriás biciklit kapsz. Belegondolva elég vicces, hogy egy ilyen értékű autót ha teletankolsz, máris 10% fölött növelted az értékét. :)
Inkább bicajozz, tömegközlekedj, gyalogolj, mint hogy kétnaponként lerobbanj az ezeréves vasaddal.
A "zsiguli a lefaszább autó" szöveggel meg csak azok vigasztalják magukat, akiknek soha nem volt pénze jobb kocsira. A kocka ladánál annak szinte bármelyik nyugati kortársa lepipálja minden téren a keleti blokk verdáit.
Én Suzukis vagyok, viszont a szüleim, mamáim tudnának mesélni a régi ladákról, trabantokról. Szinte naponta kellett szerelni őket, hamar felforrt a víz stb. Tehát szerintem ladát semmiképp ne vegyél, ha csak nem értesz hozzá.
Régi Suzukikból 150-200ezerért is csak bontószökevényt fogsz kapni, ahogyan szerintem ladából is. Suzukikból olyan 350 felett kapsz normálisat, amiből nem fogsz kiesni.
Ha csak ennyit szánnál autóra, akkor inkább kerékpárokat keresgélj, mert normális autót nem fogsz ennyiért kapni. + megvétel után még egy 50-est min. ott kell hagyni a szerelőnél. (Átnézés, vezérlés, szűrő, olaj stb csere).
A Ladákra annyira nem jellemző a vízforralás. Az inkább korabeli Skoda betegség volt.
Egyik kollégám lánya most tette le a jogsit és vett pár hónapja egy régi Swiftet kemény 130.000Ft-ért. Nyilván nem egy luxusautó és esztétikailag is vannak rajta kívül-belül hibák. De jön-megy, teszi a dolgát, városban szaladgálni eddig hibátlan. Persze ezzel ahogy korábban írtam, nem akarok arra buzdítani senkit hogy ilyen értékben vegyen autót. De ki lehet fogni ennyiért is használhatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!