VW Golf 6 1.6 vagy 2. 0 TDI motorral jobb?
Ha jól tudom az 1.6 105, a 2.0 110 le.
Minden féle szempontot figyelembe véve gondoltam az összehasonlítást. (fogyasztás, fenntarthatóság, megbízhatóság..stb.)
Hiába nincs benne kettőstömegű, az egytömegű is legalább 150 ezer forint benne, és el szokott romlani az is. Nem értem ezt a kettőstömegű lendkerék drámát.
Nekünk egy 1.6 TDI van, Golf 6 Variant. Természetesen 140 lovas 2.0 TDI-t szerettem volna, de meglepetésként ért, hogy 1500-2000 euróval drágábbak,, mint az ugyanolyan kaliberű 1.6 TDI. Így hát ugyanannyi pénzből vettünk inkább egy 1.6-ost.
Milyen? Nem az a klasszikus hátbavágós 1.9 PDTDI-s feeling, 1800 fordulat alatt elég gyengus. Magyarán nem gyorsul olyan jól. 2000-3000 között viszont nagyon kellemes, és ha eléred vele az adott sebességet (mondjuk 140 km/h), azt tartja emelkedőn, lejtőn, bárhol. És itt jön a lényeg: autópályán végig 120-140 között tele csomagokkal, 3 személy, klímával, 4,7 litert evett. A 2.0 TDI is takarékos, de nem ennyire. Szóval mi szeretjük nagyon. Még egy dolog, ami egyben hasznos és néha kicsit hátrány is: a 4-ik és az 5-ik fokozata extrém hosszú, 5-ben 2000 fordulaton 110-et megy, 3000 fordulaton 160 felett megy. A 6-ost kispórolták belőle.
#3 Az egytömegűben mi megyen tönkre? Az egy sima kör alakú vasdarab, semmi extra.
5.ben 2000-et forog 110nél én nem sajnálnám belőle a 6.-at, az 1.9pd szintúgy ennyit forog 6.ban.
Jobb lenne, ha ugyanez az áttétel 6 felé lenne osztva, mint a 2.0 TDI-ben. 3-ból 4-be váltásnál túl nagyot esik a fordulat, 70 km/h alatt nem lehet 4-be tenni. A 4-es olyan hosszú rajta, mint más autón az 5-ös.
Az egytömegű lendkerék is pont úgy tönkremegy, mint a kettőstömegű. Az 1.6 TDI CAYC motoron egyáltalán nem is ritka, fórumokról kiderül. Másik típushibája az EGR szelep, 200 ezer km után szinte mindegyiken cserés lesz, vagy ki kell pucolni. Új EGR szelep - 100 ezer forint. Nekünk 157 ezer km alatt még semmi gond nem volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!