Autó Chip-tining?
Autó Chip-tuningal lenne pár kérdésem.
Tapasztalt programozóhoz vittem azzal semmi baj nincs. Viszont egy 2002-es Ford Mondeo 2.0TDCI lett volna az alany.viszont nem tudom melyik szak foglalkozna a problémámmal? A jelenségre nem igazán jöttünk rá csak találgatni tudtunk. Nekem a programozó azt mondta(ugye laptoppal mindennel diagnosztikával nézte az eseményeket) és azt mondta,hogy a hőfokkal nem igazán jó mert 90 fok körül kellene és nekem 100 felett volt az átlag na most meleg ide vagy oda nem értek hozzá. Viszont nem kellene befolyasolnia elvileg. A program feltöltése után nem volt semmi változás. Sőt első indításra le is állt a motor aztán utána is kelett finomítani,de semmi más nem történt. Akitől vettem az azt mondta nem volt chippelve korábban még,de valamiért limit van rajta vagy tényleg valami baj van a hőfokszabályozóval?! Korábbi jelenségek az,hogy néha télen is ment a hüttő valamint álló járó motornál néha leállt magától a motor. Valamint mikor megvettem már akkor észre vettem,hogy a napi számláló a km/h alatt vibrál..na most mára teljesen elalidt a fénye,de a lampa is szokott vibrálni. Na most nem tudom az aksit tették-e bele utólag mert most 75-ös van benne azt hiszem,de egy mélyláda is van benne ami miatt csökket az akksi teljesítménye. Nem valószinüsítem azt,hogy ez lehet a probléma,de mi lehet a hőfokkal? A szaki szerint 100 fok felett van a vizem es az nem eppen ideális,ha ez a baj akkor azt nekem miért nem diagnosztizáltak ki ezelött szamítógéppel mikor volt vizsgálaton? Igaz programozás miatt volt dízel szervízbe ahol a porlasztó csúcs programját álították helyre,de azt mondták mimden rendben a kocsival. És nekem ezt ki tudná jobban megnézni? Dízes specialosta vagy sima autószerelő?
Ha a túl magas hőfok miatt nem engedi feltölteni az új programot (ami szerintem nem így van), akkor arra megoldás, hogy akkor kell vele megpróbálkozni amikor már visszahűlt.
A 100°C valóban annyi? Annyit mutat a műszerfalon lévő óra, vagy a motorvezérlőből lett kiolvasva az érték? Netán meg lett mérve független műszerrel? Mert nem mindegy. Először azt kellene kideríteni, hogy valós-e az érték.
A leírtaktól függetlenül: minek kiadni pénzt egy 17 éves többszázezret futott Mondeo tuningjára?? Mit vársz tőle?
A másik: előbb szedesd rendbe az autót teljesen. Aztán ha minden frankó, akkor írass rá programot...ha még lesz kedved, pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!