Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elveszett az autóm ereje,...

FccSilver kérdése:

Elveszett az autóm ereje, egyik percről a másikra hirtelen legyengült a motor, mi lehet a probléma? Opel Astra H Caravan 1.7 CDTI (125LE) Z17DTR

Figyelt kérdés

100km megtétele után leáltunk egy pihenőn, megállás után kb 3 percre lett leállítva a kocsi. 10-15 perc mulva beindítottuk, és elindultunk. Kiértünk a pályára majd rá 5 percre (6. fokozat, 110 km/h) gondolt egyet, felvillant a sárga villáskulcs (chech engine) és elkezdett lassulni. visszaraktam 5. fok.-ba, padlógáz, lassul. 4. fokozat, ekkora már kb 90-100 körül mehettünk, padlógáz és csak lassúl. lehajtottunk, félreáltunk. Víz jó, olaj van, semmi feltűnő dolog a motortérbe. üresbe padlót nyomok a megszokotthoz képest kétszer több idő mire felbőg a motor. Úgy éreztem hogy a 125 lóból kb maradt 50, gyanakodot a turbóra ugyanis hangja sincsen (a tipikus fütyülés), de vélemények alapján lehet szívósor vagy akár üzemanyag rendszer is. Miután hazaértünk és ujraindítottam eltünk a chech engine, de az ereje ugyan ugy elveszett. mivel ünnep van, nincs szervíz nyitva a környéken ugyhogy csak holnap megy.

Addig is meghallgatnék pár tippet, ötletet hogy mi lehet. Köszi :)

2019. jún. 10. 11:54
 1/6 anonim válasza:
Velem is hasonló történt nekem a hengerfej tömítés szállt el, de nincs kizárva, hogy hengerfejes! Vagy a turbó leragadt, megszorult, sérült! Lehet még több oka is, de így látatlanba!
2019. jún. 10. 12:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem az EGR szelep volt elkoszolódva amikor ilyet csinált.
2019. jún. 10. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Ki kell olvasni a hibát. Lehet olyan hibát észlelt amitől vészmódba rakta magát. Vészmódban pedig kb a teljesítmény felét éred el.
2019. jún. 10. 12:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Bármi lehet..okosabb nem leszel ameddig a hibát nem olvassák ki. Nekem amikor már a halálán volt a nagynyomású ,akkor dobta magát vészüzemmódba amikor éppenséggel nem kapta meg azt a nyomást ami kellett volna neki. Mondjuk nekem dobta ,hogy kipufogógáz hiba,idő meg 3 szerelő kellett mire kiderült a pontos ok.
2019. jún. 10. 13:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat, az a helyzet ezzel az egésszel hogy tegnap este kiprobaltam. Éltünk a kód és úgy megy mint régen. Lehetséges hogy tulmelegedett a turbó és leszabályozta magát?
2019. jún. 11. 05:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Túlmelegedett a turbó....most ha a tipped alapján indulunk el akkor szerinted normális,hogy túlmelegszik a turbó???

Az árak vegyesek,nekem szerelőm ingyen olvas ki hibakódot,az elektromos 4000ft-ot kér,de van amikor nem boldogulnak azzal ami nekik van,így befáradok a márkaszervízbe ahol 7950ft-ért kiolvassák a hibát és a kezembe nyomnak egy papírt,amin rajta van a hiba kódja,megoldása, alkatrészek ha kellenek száma,ellenőrzés stb stb aztán azzal a papírral megyek vissza a szerelőmhöz.Én elvinném és kiolvastatnám belőle,mert ugyan most nem ír,miután pillanatnyi és nem állandó hiba volt,de tárolta és azt kiolvassák

2019. jún. 12. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!