Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fel tud borulni egy autó úgy...

Fel tud borulni egy autó úgy hogy túl meredek úton megy felfelé?

Figyelt kérdés
A mai nap rendes kiaszfaltozott úton mentem a Pilis környékén és olyan emelkedőkön mentem, ami túlságosan meredeknek tűnt nekem. Előfordulhat, hogy akár egy nagyobb gázadás hatására felborul az autó?
2019. jún. 7. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2019. jún. 7. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy úton nem tud felborulni, úgy vannak megcsinálva az utak.

Persze rossz vezetéssel mindent fel lehet borítani.

2019. jún. 7. 18:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Létezik ilyen, de közúton nem kell tőle félni. Egyrészt ilyet csak hátsókerékhajtású járművek tudnak produkálni, az első- vagy összkerekes autók nem tudnak gázadásra átfordulni a hajtott tengelyen. Másrészt ehhez olyan meredek emelkedő kell, ami közúton nem fordul elő, de ha mégis előfordulna, akkor is úgy megrémülnél tőle már az aljában állva, hogy nem mernél rajta felmenni.

A hegyi felfutók egyik fajtája az, mikor k***a meredek emelkedőkön merőlegesen, egyenesen törtetnek felfelé a versenyzők és sokszor nem feltétlenül időre mennek, hanem az nyer, aki a legmagasabbra jut, mert a teljes távot senki sem tudja megtenni. Ha ilyenekről nézel felvételeket, láthatod, milyen nagyon meredek emelkedő kell a hanyatteséshez. Sokkal durvább kaptatók ezek, mint amiket a Pilisben vagy Magyarországon bárhol találhatsz.

2019. jún. 7. 18:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, engem már ezeken is kivert a víz, lendületből indultam és így is csak 1-esben tudtam felmenni a végén.
2019. jún. 7. 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Gyakran járunk Babodra. Na ott vannak meredek utak. Rugatják is rendesen a terepjárósok. És elég ritka a borulás a siratófalon.

Sima aszfalt úton szerintem kb lehetetlen felborulni.

2019. jún. 7. 23:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Esetleg egy jól megpakolt, hátsókerék meghajtású teherautóval.

Személyautóval szerintem lehetetlen így felborulni.

2019. jún. 8. 09:21
 7/7 anonim ***** válasza:
De mitől borulna fel, vagy merre? Nem értem.
2019. jún. 8. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!