Központi zár vagy az ablakemelő motor romlott el?
Feltűnt, hogy reggel le volt húzva mindkét elektromos ablak és két percenként úgy 20 másodpercig kattogot a zár.
Rengeteg próbálkozás után sikerült lezárnom a kocsit, de ha kulccsal ki akarom nyitni, akkor kinyílik, viszont ismét rájön ez a 10 perces kattogás, majd letolja az ablakot.
Eddig csak a jobb oldali ajtó nem zárult kulccsal és mindig a gombot kellett lenyitni. Nem tudom van-e köze hozzá, de az ajtókban a mélyítők sem szólnak, valószínűleg megszakadt a kábel.
Félek, hogy ablakemelő motor baja van, mert telefonon keresztül többen azt mondták most nekem, de az ablak működik. Fel tudom húzni és le tudom húzni, kivéve mikor a zár meghülyül és elkezd kattogni, mert akkor magától lemegy. Ami még inkább kizárja nálam az ablak hibáját, hogy a hátsó két ajtóban nincs elektromos ablak és a zár ott is mindkét helyen kattog (ez a kattogás olyan, mintha szupergyorsan lezárnánk és kinyitnánk a zárat). Nekem olyannak tűnik, mintha le akarna zárni, de valami a zárban lenne és ezért nem zár le, majd újra próbálná, de akkor sem sikerül (arra gondolok, hogy az elekrtomos ablakemelőkben is szokott olyan lenni, hogyha valaki odarakja a kezét, akkor nem fogja felhúzni az ablakot biztonsági okok miatt).
Lehetséges, hogy valami por vagy apró kavics bekerült a zárba és az okozna ilyen nagy fejeletlenséget?
Valamint létezik olyan, hogy ha az autó zárja meghibásodik, akkor szintén biztonsági okokból letúlja az ablakot? (Tudom, ez furcsának hangzik, de a tervezők gondolhattak erre, ha esetleg a zár nem nyílna és bent ragadna az ember a kocsiban, akkor az ablakon ki tudjon mászni.)
Volkswagen Polo 75 1.4 Comfortline (9N)
Nekem ugyanilyen kocsim volt. Van ilyen funkció, hogy komfortnyitás. Ha hosszan nyomod a távirányítón a nyitógombot, akkor az ajtók kinyitása után lehúzza az ablakokat (be tudod állítani, hogy csak a vezetőoldalit, vagy mindet), zárás gomb hosszan nyopmására lezárja a kocsit és felhúzza az ablakokat. Viszont abban a Pólóban tudtommal nem volt ilyen, legalábbis az enyémben nem és hiányoltam is. Lehet, hogy extra volt anno és a tiédbe kértek.
Nekem az a gyanúm, hogy a távirányító nyitó gombja ragad be időnként. Arra emlékszem, hogy hiába volt nyitva a kocsi, a nyitógombra akkor is kattant (az elektronika megcsinálta a nyitást). Bezárni meg azért nem tudod, mert a nyitó gomb ragad és visszanyitja neked és leviszi az ablakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!