Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nőként hol érdemes B125-ös...

Nőként hol érdemes B125-ös (A1B-vel) motoros jogosítványt csináltatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 25/L vagyok, szeretnék B125-ös jogsit csinálni. Tudom, hogy holtank a csók a tanfolyam, de Olaszországban élek, hoszabb időre nem tudok hazamenni. Itt kint robogózok, a férjem motoros, szóval a biztonság részét okésnak érzem.

Tudom, hogy ez nagyon rövid tanfolyam, de olyan helyet keresek, ahol rendesen, objektíven foglalkoznak velem, biztonsággal engednek ki az útra és nem aláznak meg.

Két dolgot nem szeretnék: ha az oktató beszólna vagy lehúzna azért, mert elsőre nem vagyok ügyes (nyilván vennék pótórát, de pl. a B-s jogsim esetében pl. az volt, hogy az oktató csak hagyott vezetni, hogy majd "belejövök". Így lett a 30-ból 70 óra... -.-).

1. Nem szeretném, hogy ne javítsanak ki, ha valamit rosszul csinálok. Vezettem már 125 köbcentis motort, a robogóval pedig sokat megyek, szóval nem 100%-ig idegen a dolog (pl. nem ijedek meg az autótól, kátyútól, bukosósiaktól...) Ennek ellenére tuti, hogy vannak hibáim. Nagyon örülnék, ha rendes, segítőkész oktatóm lenne, aki ezeket hajlandó jelezni, átnézni, jelezni. Nyilván a tanfolyam nagyon kevés, de jó lenne, ha ebben a pici időben azért megtanítanák, amit lehet.

Tehát egy rendes oktatót keresek, lehetőleg olyan sulival, ahol online kresz van.

Helyileg az országban bárhol lehet a suli, bár Pest közelében lenne egyszerűbb. Mindenre haza tudok jönni, meg a többit már lezsírozom... Csak az "ember"legyen normális :)

Köszönöm szépen!

2019. jún. 6. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Ennek mi köze van ahhoz, hogy nő vagy?
2019. jún. 6. 15:37
 2/6 dirtboy ***** válasza:

Miskolc tóth autós iskola, papp róbert.

volt két kezdő csaj mikor voltam.

türelmes velük, ha hibáznak sem ordítja le őket.

akkor enged vizsgázni ha úgyérzi menni is fog a dolog.

2019. jún. 6. 16:30
 3/6 A kérdező kommentje:

@1-es, egyrészt alkati dolog (160 cm és 50 kg vagyok), másrészt a B-s jogosítványom készítésénél voltak ebből rossz élményeim.

("Maga úgyis csak bevásárolni megy a kocsival". "Majd a barátja kiáll maga helyett." "A párja majd beszól, ha meghúzza a kocsit.")

2019. jún. 6. 16:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Rajtad, és a gyakorlati oktatón múlik minden, nem az iskila a lényeg.

Azt nem tudom nem lenne-e észszerűbb Olaszországban tanulni, ha úgyis ott élsz, itthon a vezetés tanulás sokszor vontatottan halad, bár a B125 lényege, hogy gyorstalpalós, akiknek van notoros gyakorlata, minimális képzés után vizsgázhatnak.

Vissza térve a lényegre, konkrét oktatót keress, ne iskolát, és a tanfolyam elkezdése előtt egyeztess vele.

2019. jún. 6. 17:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom mióta élsz odakint, de nem kellene honosíttatni a jogosítványod a lakcím szerinti országban? Vagy ilyen előírás nincs az olaszoknál ( a külföldi rendszámos autó használatát pl szigorúan veszik ).
2019. jún. 6. 17:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszokat mindenkinek!

Köszönöm, leginkább konkért oktatót keresek én is.

Egyébként tényleg nagy a szigorúság, honosíttatni kell, és mostmár semmilyen kibúvó nincsen a magyar rendszámos autóknak sem. Pl. eddgi sokan csinálták, hogy papírona magyaroroszágon maradt családtagoké volt a kocsi...

én csak ideiglenes lakcímmel vagyok itt, és pont olyan munkám meg a státuszom, hogy nekem nem kell a jogsit honosítani és a rendszám se gond.

Egyébként nagyon klassz lenne itt tanulni, de nem beszélek olyan jól olaszul még, nehéz lenne itt megatnulni az elméletet.

Azért szeretném megcsinálni a vizsgát, mert egy pici helyen lakunk, nincs nagy forgalom, jól lehetne gyakorolni itt, aztán később valamelyik országban kategóriát váltani.

2019. jún. 6. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!