Megéri-e 2019-ben egy 2005-ös gyártású autót venni?
1,5m ft körül szánunk autóra, kinőttük a miénket, egyterűeket nézünk, városi használatra, benzinest.
Találtam egy megkímélt állapotú, olaszból behozott Toyota Corolla Versot.
Az autó nagyon jó állapotban van, viszont 2005-ös gyártású, nem tudom hogy érdemes-e 1,5m-t kiadni egy 14 éves autóért?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Mennyi km van benne?
Mert nekem a Partnerbe 120 ezer van , 2004-es és egy milláért számolták volna be, ha újat veszek.
Kicsit értelmetlen a kérdés abból a szempontból, hogy ha ennyi az anyagi keret, akkor ilyen idős autót kapsz a piacon. Nem tudsz mit csinálni, ez van, a piac diktál.
14 éves autó már nem fiatal, de nem is szánalmasan öreg bontószökevény. Jó pár évig kiszolgálhat, ha ismert az előélete és egy kicsit is vigyáztak rá, jó állapotú.
Nekem is pont 2005-ös az autóm. De még 2012-ben vettem, 7 évesen, hibátlan műszaki és esztétikai állapotban, itthoni első forgalomba helyezéssel, 1,32M-ért. De ez azért nem releváns, mert akkoriban még a gazdasági válság éreztette a hatását, elég nyomottak voltak az árak és azon belül is jól sikerült venni. Kicsit faramuci helyzet, hogy ennyi év elteltével is kb annyit ér, mint mikor vettem. Más fórumokon is beszélgettünk már erről. Most eléggé pörögnek az autó eladások, nagy a kereslet az ilyen nem túl drága, népszerű típusokra, mint amit kinéztél. Így kb ekörül van jelenleg a reális ára.
Nem tennék fel mindent egy lapra, ami miatt elsőkként tartom számon a kocsit, az az hogy magántulaj, és elolvasva a véleményeket erről a típusról, 1-2 kivételével csak jókat írnak róla.
A kor engem sem a szó szoros értelmében zavar, állapotra vennék autót, viszont nem tudom bölcs döntés-e kiadni 1,5m körül egy autóért ami már eleve 14 éves.
Hozzáteszem, néztem hasonló paraméterekkel ilyen Verso-kat és itt mozog az áruk, még ennyi idősen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!