Tegnap utolértem főúton haladva egy nagyon lassan közlekedő autóst. Egyenesekben olyan 40-45 km/h-val, kanyarokban sokszor 30 km/h-s sebességgel haladt, lakott területen kívül. Ez 2 város között volt, ahol viszonylag kacskaringós az út, végig záróvonallal. Inkább megvártam míg beérünk a városban és ott előztem meg. De felmerült bennem a kérdés, hogyha én megelőzöm és ezt pont látja egy rendőr, akkor megbüntetne érte? Mert végülis záróvonal, de ilyen alacsony sebességnél, kicsit "nekifutva" azért sokkal veszélytelenebb egy előzés mint mondjuk ha egy 80-al haladó autóst szerettem volna megelőzni. (Amúgy többször is jeleztem az előzési szándékomat, de erre inkább csak lassított az autós, félrehúzódni esze ágában sem volt. Mondjuk német rendszámos autó volt, lehet most járt azon a szakaszon először...)
Ja, az előzési szándék: azzal az a baj, hogy Magyarországon nem megszokott, a hang és/vagy fényjelzést sokan agressziónak értékelik (és lássuk be, sokszor valóban az).
2019. máj. 28. 15:34
12/16 anonim válasza:
Fényjelzés: számomra egy kicsit sértő...
Miből gondolja azt a mögöttem jövő, hogy nem veszem észre hogy ott van?
Éjszaka meg kellemes, mikor belevillogtatnak az ember tükrébe.
Én ilyenkor 2 másodpercre felkapcsolom a refit, hogy ok, vettem!
Miután megelőzött.
2019. máj. 28. 15:41
13/16 anonim válasza:
#12 egy igazi idióta vagy, szuttyogsz és nem tetszik, ha megelőznek.
2019. máj. 28. 16:33
14/16 anonim válasza:
Nem, az nem tetszik neki, ahogy nekem sem, hogy éjszaka belerefizik a tükörbe. Az előzéssel semmi baj nem lenne.
Kamionos vagyok, nekem a 70 a megengedett főúton, úgyhogy ismerem a szitut, de 100ból 99 autós vészvillogóval kér elnézést, miután megelőzött és én is rákapcsolom a refit meg a szúrófényt.
2019. máj. 28. 20:10
15/16 anonim válasza:
10-es választ lepontozók ugyanilyen szorgalommal fizessék be majd a büntetést is. Amit írtam, az teljesen egzakt dolgok, nem kitaláció vagy vélemény
2019. máj. 29. 11:07
16/16 anonim válasza:
A KRESZ-hez fűzött magyarázatban ez így szerepel:
“A záróvonal egyéb esetben csak végszükségi helyzetben (pl. elromlott jármű kikerülése, baleseti veszély elhárítása) léphető át, ilyenkor is a megfelelő biztonsági intézkedések (pl. alkalmi irányító személy állítása) mellett.”
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!