ADR-s (nem-tartányos, tartányos) bizonyítványt megéri megszerezni? Vagy csak akkor, ha veszélyes árut akarok fuvarozni?
Nem éri meg , sokba kerül és egy fillérrel nem kapsz több fizetést érte. Ráadásul ha ADR cuccot hord valaki , nagyon kell tudni mert a rendőr ha megállít talál hibát.
Sok buktatója van .
Persze, jó, ha van. De én nem csinálnám meg.
Több minden elhangzott már, de elég nagy szívás veszélyes anyagot szállítani.
A saját egészségedet is sokkal inkább kockáztatod. Elég egy baleset...
AKkora sofőrhiány van, ahogy a fenti sok macera nélkül is jól lehet keresni szerintem
Hármasnak mondom...azt nem a rendőr fogja eldönteni:)
TNT-nél voltam, vagyok teherautósofőr...fingom se volt soha melyik dobozban vagy raklapban mi van..mint ahogy a rendőrnek sem...
"Hármasnak mondom...azt nem a rendőr fogja eldönteni:)"
A közlekedési osztályon dolgozó rendőr annyira azért nem hülye, mint amilyennek képzeljük. Hidd el ő ha benéz a raktérbe büntet rakományrögzítésért és ha meglátja a bárcát kérheti is az ADR igazolványt. Ha még sem tudja eldönteni kérhet segítséget és olyankor szirénázva vonul a katasztrófavédelem - nem egy eset volt ahol a NAV-os nem tudta eldönteni hogy mentes vagy sem és kihívta a mobil labort :D
"TNT-nél voltam, vagyok teherautósofőr...fingom se volt soha melyik dobozban vagy raklapban mi van..mint ahogy a rendőrnek sem..."
Hát akkor linkeljük be a kérdést a TNTnek, biztos lesz ehhez egy két szavuk nekik is :D
Eddig nem kérte senki, eddig nem nézte senki ott, nálad, egy futárnál.
Azért más a történet 6 tonna LQ-s cuccnál, más a történet nemzetközi fuvarozásnál, más ha kompozni kell - és akkor még nincs narancs tábla, meg bárca csak könnyített/mentes cuccok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!