Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » ADR-s (nem-tartányos, tartányo...

ADR-s (nem-tartányos, tartányos) bizonyítványt megéri megszerezni? Vagy csak akkor, ha veszélyes árut akarok fuvarozni?

Figyelt kérdés
2019. máj. 26. 14:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp jó ha van, de ha van miért nem azzal dolgozol? Ez ilyen ördögi kör :)
2019. máj. 26. 15:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem éri meg , sokba kerül és egy fillérrel nem kapsz több fizetést érte. Ráadásul ha ADR cuccot hord valaki , nagyon kell tudni mert a rendőr ha megállít talál hibát.

Sok buktatója van .

2019. máj. 26. 16:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Arra is érdemes gondolni, mi van ha a feladó azt mondja hogy az áru nem ADR-es és közben az? Nem egy volt már ilyen a történelemben. Ha fogalmad sincs róla mit viszel akkor hamar a fax rosszabbik oldalára kerülhetsz, főleg a "mentes", "nincs annyi pontértéke" meg hasonló hülyeségekkel amikkel megetetik a sofőröket.
2019. máj. 26. 16:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Persze, jó, ha van. De én nem csinálnám meg.

Több minden elhangzott már, de elég nagy szívás veszélyes anyagot szállítani.

A saját egészségedet is sokkal inkább kockáztatod. Elég egy baleset...

AKkora sofőrhiány van, ahogy a fenti sok macera nélkül is jól lehet keresni szerintem

2019. máj. 26. 20:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Jogos érvek + 5 évente meghosszabbítani a kártyát...
2019. máj. 26. 21:50
 6/9 spityeg válasza:
Gki képzésre ötévente úgy is el kell menni..Szerintem ha találsz megfelelő helyet, ahol meg is fizetnek akkor megéri..ha betartod amit kell nem gondolom hogy nagyon félni kéne tőle. Bp. X. Kőér utcában van a Reflex, náluk sok ADR-es kocsi van...őket lehet érdemes megkérdezned.
2019. máj. 29. 12:39
 7/9 spityeg válasza:

Hármasnak mondom...azt nem a rendőr fogja eldönteni:)

TNT-nél voltam, vagyok teherautósofőr...fingom se volt soha melyik dobozban vagy raklapban mi van..mint ahogy a rendőrnek sem...

2019. máj. 29. 12:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért a TNT meg a narancssárga sarkára állított kockás autó nem ugyanaz a kávéház...
2019. máj. 29. 12:56
 9/9 anonim ***** válasza:
74%

"Hármasnak mondom...azt nem a rendőr fogja eldönteni:)"

A közlekedési osztályon dolgozó rendőr annyira azért nem hülye, mint amilyennek képzeljük. Hidd el ő ha benéz a raktérbe büntet rakományrögzítésért és ha meglátja a bárcát kérheti is az ADR igazolványt. Ha még sem tudja eldönteni kérhet segítséget és olyankor szirénázva vonul a katasztrófavédelem - nem egy eset volt ahol a NAV-os nem tudta eldönteni hogy mentes vagy sem és kihívta a mobil labort :D

"TNT-nél voltam, vagyok teherautósofőr...fingom se volt soha melyik dobozban vagy raklapban mi van..mint ahogy a rendőrnek sem..."

Hát akkor linkeljük be a kérdést a TNTnek, biztos lesz ehhez egy két szavuk nekik is :D

Eddig nem kérte senki, eddig nem nézte senki ott, nálad, egy futárnál.

Azért más a történet 6 tonna LQ-s cuccnál, más a történet nemzetközi fuvarozásnál, más ha kompozni kell - és akkor még nincs narancs tábla, meg bárca csak könnyített/mentes cuccok.

2019. máj. 29. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!