Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen hatása van a turbó...

Milyen hatása van a turbó geometria hatásának? Valamint mi okozhat egy bizonyos fordulatszámnál nyomaték ugrást?

Figyelt kérdés

Passat 1.9 PD TDI AVF

Gyorsításnál egy 2800fordulatnál van egy "hátbarúgás" tehát a nyomatékgörbém kicsúcsosodik.

Számítógép alapján a turbó nyomás ugrik meg majd áll vissza, de ez az információ nem biztos.

Geometria leragadásra gyanakszom viszont túl pontos azaz mindig ugyan abban a fordulatszám tartományban és mindig ugyan olyan hatással.. azt ondolnám hogy a geometria ha ragad akkor nem 10/10x ugyan ott ugyan úgy ugyan akkor.

2019. máj. 19. 15:51
 1/3 anonim válasza:
Ugyan ilyen AVF motorom van csak A4 B6-ban. Ha a geó ragad, akkor teljesítmény csökkenést tapasztalsz és idő előtti tiltást, pl húzatod és nem pörög ki végig. Vagy a másik eset mint nálam történt hogy folyamatosan tölt, akkor sem fordul alaphelyzetbe a geó lapátja amikor kéne és puff... nekem kettérobbant sajnos.. nézzetek élő adatot, menet közben a gyári töltőnyomás értéke ennél a motornál 2,1-2,6 bar. Nekem is nagyot ugrik 2300-tól, most új turbó van rajta de a karakterisztikája ugyan olyan mint az előző volt. Ha a te idődben nem volt levéve a turbó egy geó takarítással megspórolsz sok további km-t. Nézzétek meg a tengelyt is mekkorát lóg, ha minimálisat (amennyit újkorában is mert az olajfilm hozzá egyensúlyba) akkor sokáig jó lehet még.
2019. máj. 19. 16:13
 2/3 A kérdező kommentje:
A turbó tengely nem mozog az tehát jó. csak a motor karakterisztikájával nem vagyok elégedett..
2019. máj. 19. 20:14
 3/3 anonim válasza:
Keress fel egy motor optimalizáló céget, megoldják neked. Sokan dicsérik a Rigotech-et.
2019. máj. 21. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!