Mopedautó AM kategória? Többi kérdésem lent.
Figyelt kérdés
A mopedautókat AM kategóriás jogosítvánnyal is lehet vezetni? Azt olvastam hogy csak akkor vezethetem AM-el, ha 350kg alatt van és max 50ccm. Hírdetések között keresgélve sehol sem láttam 50ccm-es mopedet. Akkor most hogy van? Lehet vezetni AM-el akkor is (mivel moped és nincs 350 kg) ha nagyobb mint 50ccm?
Ha volt már mopedautód, leírnád tapasztalataid? Milyen árkategóriában érdemes vásárolni?
2019. máj. 18. 21:55
2/6 A kérdező kommentje:
4 kerekűre gondoltam.
2019. máj. 18. 22:28
4/6 anonim válasza:
Első hírdetés nálam 50ccm-es 350kg-os mopedautó volt, "mopedautó" keresésre a google-ben.
Ligier Nova, benzin motoros, 7LE-s, ritka kiadású mopedautó - Pápa, Veszprém
5/6 anonim válasza:
#3 Annál olcsóbb sok helyen az is.
6/6 anonim válasza:
Ha benzines motor van a mopednél akkor lehet max 50 ccm. Ha dízel motor van benne akkor lehet nagyobb is. Olyan 400-500 köbcentis dízel mopedeket szoktak hirdetni. Ezekbe általában kistraktor motor van, ezért olyan a hangja is. Sokan autókhoz hasonlítják a mopedeket, sebességbe, biztonság szempontjából meg mindenhogy. Pedig azon kívül hogy zárt utastérel rendelkezik minden másban inkább ezekkel a kistraktor okkal vagy kerékpárokkal kellene össze hasonlítani. És akkor rögtön helyére kerülnének a dolgok és nem szólnák le annyira ezt a kategóriát. Mert azért egy kerékpárhoz vagy kis traktorhoz képest màr rengeteg kényelmet és plusz védelmet nyújt. Még egy motorhoz képest is. Sok olyan esetről hallottam mikor kóbor kutyák szedték le például a simsonról a motorost. Ahoz képest a zárt utasfülke azért nagyon sokat jelent. De ez már nem a kérdéshez tartozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!