Alumíniumból készülnek e autók, motorok és egyéb közlekedési járművek? Mennyire ritka anyag az alu?
Repülőgépek is ebből készülnek.
hajók építéséhez is használták, szinte az összes 50-es 60-as években gyártott dunai vizibusz is aluminiumból készült.
A motorblokk, a hengerfej is aluminium.
Egyáltalán nem ritka anyag, csak rengeteg energiát igényel az előállítása.
11 éve vettem a mostani biciklimet. Nem volt kimondottan drága, belépő szintű típus. Az üzletben ahol vettem, már akkor se nagyon volt vasvázas. Már 11 éve se volt valami nagy szám az alu váz. Így nem volt dilemma, hogy milyen legyen.
Ma szerintem még ritkább az acél vázas új bicikli. Jó, az ilyen hipermarketes biciklinek nevezett pár tízezer forintos ipari hulladékokat most ne vegyük ide! És nyilván az ilyen falusi retró biciklik, kemping biciklik és hasonlóak még nem alu vázasok. De már legalább 20 éve az elfogadható minőségű utcai bicikliknél is teljesen elterjedt az alu. Hogy ez most régótának számít vagy nem, az relatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!