A Nachi egy csúcs minőségű csapágy, a Koyo meg jóféle.
Az SKF és a FAG is felső kategória és mindegyik tovább bírja mint a Koyo. Ez gyakorlati tapasztalat ipari gépek esetén. Karbantartó mérnök voltam 3 évig.
az elég silány, és méret pontossággal is szoktak gondok lenni. Lehet egy két darabnál nem tűnik fel, de ha egyszerre cserélsz egy gépen 50-60 db azonos méretűt előfordult sok olyan ami nem ment be a helyére. Ilyen SKF, FAG, INA, Nachi esetében soha sem fordult elő. És évi 4.5-5 milliót csak csapágyakra költöttem.
A koyo esetében meg már nem az a minőség mint 10-15 éve volt, ez meg egy tény nem kell elhinni. Egy bizonyos gép max fél évet bírt ki ezzel a típussal, míg SKF-el sokszor 30-50%-al tovább bírta, több gépen is kipróbáltam ezt, az arányok hasonlóak voltak.
Egyébként a nachi általában drágább volt mint a többi amiket felsoroltam, így ez volt a végső eset ha az SKF, vagy FAG-ot nem lehetett beszerezni. kb 5-10% al bírt többet.
Mind a kettő japán, nagyon jó gyártmányok.
Érdemes lehet megnézni még az NTN és NSK gyártmányokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!