Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nachi csapágy van olyan jó...

Nachi csapágy van olyan jó minőségű mint, egy Koyo?

Figyelt kérdés

2019. máj. 14. 18:09
 1/5 anonim ***** válasza:
66%

A Nachi egy csúcs minőségű csapágy, a Koyo meg jóféle.

Az SKF és a FAG is felső kategória és mindegyik tovább bírja mint a Koyo. Ez gyakorlati tapasztalat ipari gépek esetén. Karbantartó mérnök voltam 3 évig.

2019. máj. 14. 19:00
 2/5 anonim ***** válasza:
És az NTN?
2019. máj. 14. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:

az elég silány, és méret pontossággal is szoktak gondok lenni. Lehet egy két darabnál nem tűnik fel, de ha egyszerre cserélsz egy gépen 50-60 db azonos méretűt előfordult sok olyan ami nem ment be a helyére. Ilyen SKF, FAG, INA, Nachi esetében soha sem fordult elő. És évi 4.5-5 milliót csak csapágyakra költöttem.

A koyo esetében meg már nem az a minőség mint 10-15 éve volt, ez meg egy tény nem kell elhinni. Egy bizonyos gép max fél évet bírt ki ezzel a típussal, míg SKF-el sokszor 30-50%-al tovább bírta, több gépen is kipróbáltam ezt, az arányok hasonlóak voltak.

Egyébként a nachi általában drágább volt mint a többi amiket felsoroltam, így ez volt a végső eset ha az SKF, vagy FAG-ot nem lehetett beszerezni. kb 5-10% al bírt többet.

2019. máj. 14. 21:51
 4/5 boodler válasza:

Mind a kettő japán, nagyon jó gyártmányok.

Érdemes lehet megnézni még az NTN és NSK gyártmányokat is.

2019. máj. 16. 18:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2019. máj. 21. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!