Aki sokat vezet annál normális, hogy meg-meg húzza a kocsit?
Szeretném elkezdni a jogosítványt, de kicsit nyomaszt, hogy mennyire sok idő kell ahhoz, hogy elmondhassam "tudok vezetni".
Van egy barátom neki 5 éve van jogosítványa, a baráti társaságból is ő vezet a legjobban, a belvárosban szállít 3,5 tonnás dobozos furgonon kb 2 éve dolgozik ott.
Fél évente mindig meghúzza a kisteherautót, nem vészesen, de látványosan, horpadás,karcolás.
Azt mondta, hogy eddig csak oszlopnak,korlátnak, tehát tárgyaknak ment neki, és addig nem is érdekli amíg a forgalomban nem okoz balesetet, neki az a lényeg, hogy mást ne törjön össze, meg hogy amúgy is olyan helyekre jár be, hogy sokszor inkább le****ná saját magát, mert az is könnyebb lenne.Illetve, hogy a saját személyautóját még sosem húzta meg, és csak ez számít neki.
Na, és ez aggaszt, hogy oké hogy ezt mondja, de azért
fél évente meghúzni az autót, némi túlzással, de némelyik személyautó van olyan hosszú mint egy kisteherautó.
Nem őt akarom leszólni, csak ha 2 év belvárosi tapasztalattal, meg 5 éves jogosítvánnyal ezt csinálja akkor velem mi lesz kezdőként?Előre félek attól, hogy törni fogok valamit/valakit.
Azt mondta, hogy eddig csak oszlopnak,korlátnak, tehát tárgyaknak ment neki, és addig nem is érdekli amíg a forgalomban nem okoz balesetet, Nem őt akarom leszólni, csak ha 2 év belvárosi tapasztalattal, meg 5 éves jogosítvánnyal ezt csinálja akkor velem mi lesz kezdőként
Ahogy ő mondta és leírtad:nem is érdekli...szóval úgy itt kezdődik a gond nála! Nyilván ha téged se fog érdekelni,hogy tárgyaknak akkor nagyobb az esélye,hogy neki mész miután nem érdekel,mintha érdekelne a dolog és figyelsz is úgy ahogy kell.
Oké, de minél tovább halogatod, annál később fogsz tudni normálisan vezetni :D
A barátod is biztos csak figyelmetlen, ami nem az ő tulajdona, amiért nem vonják felelősségre, az nem érdekli. A sajátjára tud vigyázni.
Kell a vezetéshez térlátás, meg az, hogy érezd az autó méreteit, de ezeket fejleszti a sok gyakorlás. Eleinte csináld körültekintően, aztán már zsigerből menni fog, mint a cipőfűző bekötése.
Csak az, hogy ő ezek ellenére is úgy vezet, hogy biztonságban érzem magam mellette, látszik rajta, hogy laza, rutinosan kezeli az autót,és a forgalmi szituációkat, és ha ezeket nem mesélné el akkor nem feltételezném róla,hogy autótörő.
Nyáron elmentem vele a teherautóval, és olyan utcákba mentünk be, hogy még az anyósülésen ülve is azt hittem nem férünk el, erre az utcában egy még szűkebb helyre beállt, és én azt hinném róla, hogy egy tök profi sofőr mert ezt látom.
Közben meg meséli, hogy képzeljem el lekottázta a kocsit, nekitolatott a korlátnak, elkaszálta a gyalogosvédő oszlopot, stb...
Szóval akiről azt látom, hogy jól vezet, és tud az is viszonylag sokat hibázik, csak ő leszarja.Én meg nem tudnám leszarni.Ez a bajom, ezért félek az egésztől.
Nem kell mindent feleslegesen túl agyalni....
Mi lesz veled kezdőként???
Mi lesz veled jövőhéten kedden 18 óra 52 perckor???
Teljesen butaság azon kattogni,hogy mi lesz veled majd ha lesz jogosítványod
Hát azért más az amikor vezet valaki napi 1-2 órát egy személyautót és nem húzza meg, meg az is más, amikor valaki 8 órában egy dög nagy furgonnal közlekedik, amiből ki se lát semerre és nuku tolatóradar meg kamera.
Ha olyan botrány rossz sofőrnek számítana emiatt, akkor valószínűleg nem alkalmaznák.
Gondolom napi tizen akárhány órát megy a belvárosban, nagy dög furgonokkal, gondolom sietni is kell, mint állat. Ilyen körülmények között előfordul, hogy nekitolat valaminek az ember.
Ha most te napi 1-2 órát vezetsz személyautóval, ráérősen nyugisan, az egészen más.
Példa: ha ő talál egy parkolóhelyet a cím mellett, ahová épp befér, akkor muszáj beállnia oda, és nem tökölhet vele 10-20 perceket. Te meg simán mondhatod, hogy ez nekem túl szűk, és keresel egy másik helyet akár 1-2 utcányira.
Ez egyszerű nemtörődömség, nem érdekli és vagy kiadja vagy nem.
Belvárosban mindenféle helyekre betornázva könnyebben előfordulhat 1-1 sérülés mint az otthon-ovi-meló körben, de a barátod el is mondta hogy nem érdekli, tehát ugye ezzel a hozzáállással is csinálja.
Az hogy nagyobb és hogy a belvárosba megy nem indok, én nyergessel közlekedem folyamatosan városban és nem akadok fel mindenre. 1 év alatt 1 alkalommal húztam meg egy kicsit, pedig folyamatosan cumibbnál cumibb cégekhez járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!