Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezeknél a tábláknál mire kell...

Ezeknél a tábláknál mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
Ahol stop tábla van előttem vagy elsőbbség adás közelező ott vége van a jobbkezes utcának és a 30as övezet vége táblánál is? Védett útra hajtok mind a háromnál?
2019. máj. 14. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Kicsit sem zavaros az, amit írsz. Elsőbbséget szabályoz az, ha semmiféle elsőbbségadás tábla sincs (jobbkezes). Ezen kívül a macisajt elsőbbségadásra kötelez, a stop pedig olyan módon kötelez elsőbbségadásra, hogy legalább egyszer meg kell állni, ha szükséges, akkor még egyszer.

Semmilyen más tábla nincs hatással az elsőbbségre, így a sebességkorlátozó sem.

A macisajtólból és stop táblából még nem következik, hogy az egész út védett-e, vagy csak abban a kereszteződésben van elsőbbsége.

2019. máj. 14. 17:12
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igen ha nincs táblája senkinek, ott egyenrangú utak keresztezik egymást ezt tudom ott jobbkéz szabály van érvényben. Csak azért gondoltam hogy a végén van olyan hogy 30as övezet vége meg macisajt, stop, mert onnan lehet rájönni hogy védett útra fogok érkezni és onnantól vége a jobbkezes utcának.
2019. máj. 14. 18:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Mondom, övezet vége nem szabályoz elsőbbséget.

Ha maci vagy stop nincs ott, akkor egyenrangú.

Azt us írtam, hogy a maci és stop nem jelent védett utat. Ahhoz főútvonal tábla kell.

2019. máj. 14. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!