Szerintetek Alfa Romeo 159, vagy Volkswagen Passat B5.5 a jobb választás?
"Na, ma megint tanultam valamit: nem kilométert, de nem is állapotot, hanem 1.9PDTDi-t veszünk! :-) "
Nem kilométert hanem állapotot veszünk. Viszont a kérdésben szereplő modellt 1.9-es motorral csak PDből gyártották, mással alapból nem tudná venni :)
A legidősebb adagolós TDI B5 és a legfiatalabb 1.9PD között 9 év különbség van. Jó eséllyel a 9 évvel fiatalabb autó lesz vállalhatóbb, főleg úgy hogy már ez is 14 éves a másik meg 23. Persze lehet tévedek :)
Nyilván az állapot a legfontosabb, de jó állapotút nagyobb eséllyel fog találni a fiatalabbak között.
"Nem kilométert hanem állapotot veszünk. "
Igen, ezt az unalomig elismételt mantrát már mindenki ismeri. Viszont itt az Alfa már alapból ki is lett zárva a Passattal szemben, még csak fel sem merült, hogy akár jobb állapotban lehet, mint egy szarrá püfölt Passat.
Én nem zártam ki, csak én 2.4-est vennék. :D
Valahol azért legyünk őszinték: a magyar autótulajdonosok nincsenek elengedve anyagilag - különben nem lenne átlag 15 éves az autópark. Sokkal több műhely/szerviz van berendezkedve VWra ( mivel ebből van rengeteg az országban ) a fenntartásnál ez is lényeges. Majdnem minden második településen van olyan aki már rutinból cseréli a PD elemeket, míg az Alfára specializálódott szerelők azért nem olyan gyakoriak ám. Lehet hogy valami banális hiba egy hozzáértőnél egy óra és X forint, egy másik kontárnál aki találgat meg lesz két hét és háromszor annyi aztán majd jön a fika, hogy sz@r az Alfa, közben meg... :D
McClane, igazad van, de ha mindenki így gondolkodna, hogy a Passathoz, Opelhoz minden Józsi bácsi szerelő ért, ezért azt veszek, akkor csak ezeket látnánk az utakon.
De örülök, hogy nem így van! :-) Szerencsére van élet ezeken az autókon túl is.
"John_McClane nevű felhasználó válasza:
Én nem zártam ki, csak én 2.4-est vennék. :D"
Ebből is látszik, hogy ki mennyire ismeri az Alfákat. 159-et pont, hogy nem a 2.4-es motorral szabad venni, mert az konstrukció hibás, és bizony mindegyik motorgenerálos lesz, némelyik még 200e km előtt. :)
4 éve van 159-em, 1.9 16V JTDm (150le), de nagyon jó kis autó. Az alkatrész nem kimondottan drága hozzá, inkább hasonló árfekvésűnek mondanám, mint a hasonló kategóriás autókat.
A szerelős rész igaz, nem sokan vállalják el a javítását. Novemberben volt kuplungszett-kettős tömegű-kinyomócsapágy-szimering cserém, mert a kinyomó összetört menet közben. Bárki elvállalta volna ezt a mutatványt, míg ki nem derült, hogy Alfa. Kb. a 8. szerelő volt az, aki igent mondott rá.
Szerelőt viszont tudsz a facebookos csoportban is keresni, aki kimondottan csak Alfával foglalkozik a környékeden.
A 4 év alatt cseréltem az előbb említetten kívül egy ablakemelő motort, 4 spirálrugót a vásárláskor, mert töröttek voltak, és 2 ajtóhatárolót, mert recsegtek. Ennyi. Nyilván a karbantartási dolgokat most nem írom hozzá, az minden autóhoz kell.
Fogyasztás külterületen 5.5/100km, ha nyomod neki, akkor 6-6,5. Múlt évben megjártuk Szlovákiában a Tátrát, 4 napig fel a hegyre-le a hegyről effektus, hazaérve 950km volt az autóban, és bőven messze volt még az üzemanyagszint attól, hogy világítson a lámpa.
Ha karbantartod, akkor megbízható autó, ugyanúgy, mint bármelyik más márka. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!