Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek Alfa Romeo 159,...

Dika24 kérdése:

Szerintetek Alfa Romeo 159, vagy Volkswagen Passat B5.5 a jobb választás?

Figyelt kérdés
Mindkettő az 1.9-es dízel motorral érdekelne. Fogyasztás, alkatrész ellátás, megbízhatóság a szempont.

2019. máj. 12. 14:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha egyszer jobb, észszerűbb választás a VAG 1.9 mint, az Alfa, akkor miért probléma, ha a többség az ajánlja?
2019. máj. 12. 17:15
 12/21 anonim ***** válasza:

"Na, ma megint tanultam valamit: nem kilométert, de nem is állapotot, hanem 1.9PDTDi-t veszünk! :-) "

Nem kilométert hanem állapotot veszünk. Viszont a kérdésben szereplő modellt 1.9-es motorral csak PDből gyártották, mással alapból nem tudná venni :)

A legidősebb adagolós TDI B5 és a legfiatalabb 1.9PD között 9 év különbség van. Jó eséllyel a 9 évvel fiatalabb autó lesz vállalhatóbb, főleg úgy hogy már ez is 14 éves a másik meg 23. Persze lehet tévedek :)

Nyilván az állapot a legfontosabb, de jó állapotút nagyobb eséllyel fog találni a fiatalabbak között.

2019. máj. 12. 18:14
 13/21 anonim ***** válasza:

"Nem kilométert hanem állapotot veszünk. "

Igen, ezt az unalomig elismételt mantrát már mindenki ismeri. Viszont itt az Alfa már alapból ki is lett zárva a Passattal szemben, még csak fel sem merült, hogy akár jobb állapotban lehet, mint egy szarrá püfölt Passat.

2019. máj. 12. 18:24
 14/21 anonim ***** válasza:

Én nem zártam ki, csak én 2.4-est vennék. :D

Valahol azért legyünk őszinték: a magyar autótulajdonosok nincsenek elengedve anyagilag - különben nem lenne átlag 15 éves az autópark. Sokkal több műhely/szerviz van berendezkedve VWra ( mivel ebből van rengeteg az országban ) a fenntartásnál ez is lényeges. Majdnem minden második településen van olyan aki már rutinból cseréli a PD elemeket, míg az Alfára specializálódott szerelők azért nem olyan gyakoriak ám. Lehet hogy valami banális hiba egy hozzáértőnél egy óra és X forint, egy másik kontárnál aki találgat meg lesz két hét és háromszor annyi aztán majd jön a fika, hogy sz@r az Alfa, közben meg... :D

2019. máj. 12. 18:45
 15/21 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék azért egy két Alfa tulaj véleményére is, hogy milyen a gépezet :)
2019. máj. 12. 18:49
 16/21 anonim ***** válasza:

McClane, igazad van, de ha mindenki így gondolkodna, hogy a Passathoz, Opelhoz minden Józsi bácsi szerelő ért, ezért azt veszek, akkor csak ezeket látnánk az utakon.

De örülök, hogy nem így van! :-) Szerencsére van élet ezeken az autókon túl is.

2019. máj. 12. 18:56
 17/21 anonim ***** válasza:
Jah, szerencsére nem így van. Baromi unalmas lenne ha csak pusztulat VW TDIk és E46-ok lennének az utakon a pár Swift és Astra között :D
2019. máj. 12. 20:57
 18/21 anonim válasza:
Én alfa tulaj vagyok! Nem egyáltalán nem egetrengető az alkatrészek ára én 10 éve vagyok alfa tulaj sose hagyott ott az úton ha figyelve van rá mindig időbe van cserélve a kötelező dolgok akkor sokáig el mennek sokan írják hogy szereti Eni a futóművet, abból is a lengőkar szilentett amit kb 2 évente kell cserélni 3 ezer/ oldal. Nem kell különösebben többet rá költeni mint egy másik autóra. Az alfás közösségben nagyon összetartó a csapat. És nem kicsi vezetési élmény társúl éhez a kocshoz. Az 1.9 motor max 6 litert eszik normál használat mellett persze. Én egyáltalán nem bántam meg amikor elsőnek bele szeretem és megvettem ( használtan) nagyon meg vagyok vele elégedve és örülök, hogy egy ilyen közöségnek részese lehetek. Nekem pl: egy 98-as 156-os fl előtti sedánom van 1.6-os motoral ő persze többet eszik egy kicsit 7 liter körül, de nem tud benne él romolni pl: a turbó, és a porlasztó csúcsok. Igaz más márkához képest a márka társaktól tudom hogy nem szereti Eni pl a turbót és egyebeket. Ha tényleg jobban tetszik az a alfa szerintem jó választás lenne és higgyék nekem ha egyszer meg veszed és igazán foglalkozol vele és meg szereted el se fogod tudni engedni soha és ha egyszer valamikor valami miatt el kel engedned nem fogsz tudni más márkára rá nézni csak alfára. Köszönöm hogy el olvastad a véleményem.
2019. máj. 21. 04:37
 19/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi az infókat! :)
2019. máj. 26. 20:23
 20/21 anonim ***** válasza:

"John_McClane nevű felhasználó válasza:

Én nem zártam ki, csak én 2.4-est vennék. :D"

Ebből is látszik, hogy ki mennyire ismeri az Alfákat. 159-et pont, hogy nem a 2.4-es motorral szabad venni, mert az konstrukció hibás, és bizony mindegyik motorgenerálos lesz, némelyik még 200e km előtt. :)

4 éve van 159-em, 1.9 16V JTDm (150le), de nagyon jó kis autó. Az alkatrész nem kimondottan drága hozzá, inkább hasonló árfekvésűnek mondanám, mint a hasonló kategóriás autókat.

A szerelős rész igaz, nem sokan vállalják el a javítását. Novemberben volt kuplungszett-kettős tömegű-kinyomócsapágy-szimering cserém, mert a kinyomó összetört menet közben. Bárki elvállalta volna ezt a mutatványt, míg ki nem derült, hogy Alfa. Kb. a 8. szerelő volt az, aki igent mondott rá.

Szerelőt viszont tudsz a facebookos csoportban is keresni, aki kimondottan csak Alfával foglalkozik a környékeden.

A 4 év alatt cseréltem az előbb említetten kívül egy ablakemelő motort, 4 spirálrugót a vásárláskor, mert töröttek voltak, és 2 ajtóhatárolót, mert recsegtek. Ennyi. Nyilván a karbantartási dolgokat most nem írom hozzá, az minden autóhoz kell.

Fogyasztás külterületen 5.5/100km, ha nyomod neki, akkor 6-6,5. Múlt évben megjártuk Szlovákiában a Tátrát, 4 napig fel a hegyre-le a hegyről effektus, hazaérve 950km volt az autóban, és bőven messze volt még az üzemanyagszint attól, hogy világítson a lámpa.

Ha karbantartod, akkor megbízható autó, ugyanúgy, mint bármelyik más márka. :)

2019. jún. 16. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!