Egy körülbelül 40 kilométeres út után azt vettem észre, hogy a jobb hátsó keréknél a felni erősen felmelegedett. Mi lehet a gond?
Az autó egy 2005-ös Golf V-ös. A féktárcsák, fékpofák 2 éve lettek cserélve. A fék jól fog. Egy ideje viszont azt vettem észre, hogy mintha nehezebben gurulna. A melegedés csak a jobb hátsó keréknél van, a többi keréknél nincs probléma. Az volt még furcsa, hogy a kerék felől valami furcsa hang hallatszott. Lehet felforrt a fékfolyadék?
Beragadt fékpofa vagy mi miatt melegedhet a felni? Körülbelül 40 kilométerre vagyok a szerelőtől. Ennyi távolságot megtehetek vele?
Én is lehet hibáztam azzal, hogy megállás után mindig behúzva hagytam a kéziféket ahelyett, hogy motorféket használtam volna.
"Én is lehet hibáztam azzal, hogy megállás után mindig behúzva hagytam a kéziféket ahelyett, hogy motorféket használtam volna."
Nem hibáztál. Erre való a kézifék.
Szét kell szedni, meg kell nézni, hogy mi baja van.
Ha nem értesz hozzá, akkor bízd szakemberre. A fék nem játék.
Jónéhány oka lehet:
- szorul/berohadt a kézifék bowden
- szorul/berohadt a munkahengeren a kézifék mechanikája
- szorul/berohadt a munkahenger
- szorul/berohadt a munkahenger úszóágya
- fékbetét szorul a féknyeregben
Bármelyik is a hiba, érdemes minél hamarabb megcsináltatni (talán még menthető a tárcsa és a betét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!