Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Városi fürge benzines 3M-ig?

Városi fürge benzines 3M-ig?

Figyelt kérdés

Fürgébb autón gondolkodom, mivel szeretek dinamikusabban vezetni. Az ár amit rá tudnék szánni (nyilván miután eladtam a sajátomat) kb. 3M forint. Fogyasztásban 10-12 liter fölé nem nagyon szeretnék menni. Tudom, hogy ez a lábamtól is függ. Előny a megbízhatóság természetesen. Min. 140-150 lóerő, max 250 lóerőig. 4-5 személyes jöhet szóba, kétszemélyes kizárva. Amikre gondoltam:

VW Golf 5 GTI 2.0 Tfsi;

Audi S3 2.0 Tfsi;

BMW 320i;

Ford Focus ST 2.5;

Honda Civic TypeR;

Renault Megane III 2.0 16V;

valamilyen Seat Cupra;

Škoda Octavia RS 1.8T, 2.0Tfsi;

Tisztában vagyok vele, hogy ezek nincsenek teljesen egy árban, ezért is írtam, hogy kb. 3M; pl. 1.8T octavia RS sokkal olcsóbb, mint a 2.0Tfsi, de hátha megbízhatóbb. Egyáltalán nem ismerem a kocsik típushibáit és hogy mire kéne figyelni ezeknél, melyik a "jó" melyik a "jobb", mi melyikben szeret hamar elszállni, stb. Tehát ezek amik tetszenek és el tudnám képzelni sajátomként. Még annyit hozzátennék, hogy nem gyakran cserélek autót, mostani is megvan már egy ideje, szóval aránylag hosszabb távra tervezek. Nem tudom helyes-e az információm, miszerint a nem turbós motorok strapabíróbbak és nincs velük annyi baj.

Köszönöm és üdv!

2019. máj. 9. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

Ezek a tfsik mindenek csak nem megbízhatóak.

Nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak e, de elég jónak tűnik a Renault Megane 2.0T 224 pacival

2019. máj. 9. 17:11
 2/9 anonim válasza:

Szia!

Én minden féle képpen japán autót vennék.

A te paramétereid és kereted alapján egy 2010-11-12-es Mazda 3-at ajánlanák 2.0 benzines motorral. Ami 150 lóerős. Nem egy túl nagy autóról van szó de mindehol azt irják tágas a belseje, szóval 4 fő vígan elfér, de 5 fővel is lehet szaladgálni. Nem tudom mennyire értesz az autókhoz, de a japánok köztudottan megbízhatóak. Itt azt hozzá tenném hogy a rozsdásodásra viszont nagyon oda kell figyelni mert a Mazdák, HA nem vigyáznak rá könnyen tiszta rozsdás lesz, de ilyen fiatal autónál azért nem kell félni tőle annyira, főleg ha az előző tulaj vigyázott rá.

Fogyasztása vegyesbe 7L ha normálisan használod. Még gyorsan hozzá teszem hogy ez az év járat jópár 100-assal a kereted alatt van.

Olvass utána, nézegesd, mert erről még oldalak tudnék írni.

Sok szerencsét a vásárláshoz!!

2019. máj. 9. 17:26
 3/9 anonim válasza:

stop_szkonyv_tempo_klima_ulesf_alu-14287011

Itt van egy szép 3-mas darab.

Magas felszereltség és még maradna is pénzed! Igaz nem olyan ujj autó, de ez a széria jobb az újakná

2019. máj. 9. 17:32
 4/9 anonim válasza:

[link]

Bocs itt a link.

2019. máj. 9. 17:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Amit az előző válaszoló írt Mazda 3-ak nagyon jók, csak jókat hallottam róluk, a rozsdásodáson kívül. (Ebből létezik az MPS verzió 260 lóval ha gondolod)

TSI-TFSI nekem már szitokszó, volt egy Cupra Leonom 2.0 tfsi motorral, csak a gond volt vele. 8-9 hónap alatt amíg megvolt 500 kilót rálocsoltam. Azelőtt ugyancsak egy Seat 1.8T motorral. Relatív nem volt vele annyi gond, de azért szépen ráülhetsz a szopórollerre azzal is (vannak róla történetek). Plusz már elég régi motorról van szó, fogyasztás / teljesítmény arányban nem a legjobb. Én nem ajánlanám

Ford Focus ST: havernak van, Volvo motor szóval megbízható és egész jó vele menni :)

BMW: apámnak volt több BMW-je, nagyon meg kell nézni a motorkódot vásárlás előtt. Ami N motorkódú, legyen benzines dízel azt ott is hagyhatod. Láncszakadás, kigyulladás, kokszosodás stb. Amiket tudok ajánlani: M52,M54 - ezek aránylag jól is fogyasztanak, jól is mennek és kevés velük a gond

Renault, Hondákról sajnos nem tudok sokat, viszont egy szép állapotú Hondával nem jársz rosszul szerintem.

Remélem tudtam segíteni :)

2019. máj. 9. 18:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A felsoroltak közül a legjobb auto a Focus. A TFSI-kkel leírták, sok a baj, konstrukciós bajai vannak. Az 1.8T motor remek, de ezek elég sokat láttak már, figyelni kell velük. (Minden VW konszern autóban van, A3-ban is)Type R elég jó, de nagyon forgatni kell, ami ugye a városi közlekedésben nem annyira életszerű. A Renaultból a "kacsaseggű" nem volt jó széria és az MPS -sel együtt az a baja, hogy sem alkatrészt, sem igazán hozzá értő szerelőt nem találsz.
2019. máj. 9. 19:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Városba nem igen lehet a dugóba kihasználni őket, a BMW 320i nem túl fürge, de egy E90 325i már nem olyan lassú. A turbos kocsikat kerülném, mert azokkal nagyon be lehet nézni ha rossz volt előtted a tulaj és nem szervizelte
2019. máj. 9. 20:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem vennék ilyen "nagy" autókat városba...

csak egy példa: Opel corsa B 1.6 gsi ezeket mind legyorsulja a francba mert könnyű és ott még nem volt mindenféle környezetvédelmi megfelelés, cserébe igénytelen is!

Persze ott van még az újabb C corsa 1.6-os motorral... a D már nem megy annyira!

2019. máj. 9. 20:34
 9/9 anonim válasza:

Szia!

Na, történt valami mióta írtunk?

2019. máj. 19. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!