Hogyan tudom megkülönböztetni a diesel autót a benzinestől?
Egyik legjobb haverommal egy oktatónál tanulunk és ugyan azt a kocsi vezetjük. Egy Dacia Logan. A srác váltig állítja, hogy az diesel. Viszont én meg az elejétől fogva azt hittem, hogy benzines. Ezen vitáztunk. Nekünk otthon egy hármas Golfunk van, diesel és jelentős különdbséget látok a két kocsi között. Ezért is gondoltam, hogy a Logan benzines. Nemrég a srác is meg én is vezethettük a szomszédom autóját, ami benzines Polo. Én nem fullasztottam le egyszer sem és úgy éreztem nagyon hasonlít a Loganra. A srác meg háromszor lefullasztotta és azt mondta, hogy ő benzinest nem tud vezetni. Most ezen vagyok fennakadva, hogy mi alapján lehet megkülönböztetni őket.
Köszönöm előre.
18/l
A kocsi hátuljára is rá lehet írva.
Ha dízel, akkor 1,5dCi pl.
De, a dízel hangja sokkal mèlyebb, kerregősebb, hangosabb.
A kis benzin motor halkabb, vèkonyabb a hangja.
Mindkettő lehet, mert szerelik őket benzin ès dízel motorral is, így nem lehet megmondani ennyiből.
Kívülről a típusjelzésekből (Daciánál 1.5 dCi a dízel) és hangja alapján lehet legkönnyebben eldönteni.
#2: Mondjuk ez a daciánál pont nem működik, mivel költségcsökkentés miatt mindegyikbe (benzin, dízel) ugyanazt az óracsoportot rakják.
Legegyszerűbb, ha megkérdezed az oktatótól. De ha tudod a rendszámát, akkor le lehet kérdezni a jszp-n is.
A fordulatszámmérő jó támpont. Ha felnyitod a taksapka fedelét, a Diesel-nél bele szokott írva lenni belül, hogy Diesel. A motorházba pillantva: a benzinesnél vannak gyertyapipák és a hozzá vezető kábel, a Diesel-nél nincs.
Ha van az autón motormegjelölés, az egyértelművé teszi. A Dacia-ban profik majd leírják a motorváltozatokat.
Más a hangja, más a szaga, más berendezések vannak a motortérben, más üzemanyag kell bele, stb.
Ha még ezek után sem tudsz különbséget tenni, akkor olvasd el, hogy MI-VAN-RÁ-ÍR-VA?
Mert az ilyesmi sokat segít, és ez a legegyszerűbb megoldás. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!