Ezt robogó vásárláskor hogy történik?
Mondjul egy 60 ezres kismotornál kötnek adásvételit? Ezekre sokszor nincsenek okmányok szóval ezért kérdezem
Illetve ha nem akkor telefonban rá illik e kérdezni hogy akar e majd adásvételit
Mindenképpen kell adásvételi szerződés. Papírboltban lehet kapni 100 forint körül több-példányos indigós nyomtatványt. Inkább vigyél te is, minthogy ne legyen.
A másik fontos dolog a kötelező biztosítás. Ha úgy döntesz, hogy megveszed a gépet, akkor az adásvételi szerződés aláírása után rögtön meg kell(ene) kösd ezt is. Telefonról interneten is lehet már intézni ezt. Mielőtt mész megtekintésre nézd meg előre a biztosítókat és válassz ki egy árban neked megfelelőt.
Nálam így történtek a dolgok:
- felhívtam a tulajt, hogy megkérdezzem aktuális-e a hirdetés,
- azt mondta igen, erre én: találkozzunk, megnézném a robogót,
- időpontot egyeztettünk, hogy mikor és hol lenne jó,
- találkoztunk, megnéztük közösen mi az ábra, beindította a motort, megkértem, hogy mehessek vele egy kört, tetszett, működött ahogy kell,
- megkérdeztem mi baja van, nagyjából őszinte is volt: akkumulátor rossz, csak dísznek van ott, gyújtáskapcsolóval nem lehet leállítani a motort, csak az oldalsztender kihajtásával, apróságok, majd megjavítom valahogy...
- le kell ellenőrizni, hogy a motorszám és alvázszám látszik-e és eredeti-e (nincs-e látható jele piszkálódásnak)
- jó, akkor töltsünk ki adásvételi szerződést, megvenném a kínált összegért (lehet alkudozni is, ha jó vagy benne),
- előcsaptam a nyomtatványt, mert a tulajnak nem volt (jó, hogy vittem...), aláírtuk, leraktam a pénzt,
- ő odaadta a motor minden papírját, használati utasítás, pótkulcs, eredeti számla (ez nagyon ritka ha megvan és a motor/alvázszámot egyszerűen össze lehet hasonlítani) és korábbi adásvételi szerződések, amik nem fontosak, de én szeretem göngyölni a papírokat, hogy vissza lehessen nyomozni mikor kinél volt a robogó,
- na akkor biztosítás hogyan legyen, nem tudtam ott helyben megkötni, ezért odaadta a tulaj a saját befizetett csekk feladóvevényét jóhiszeműségből és viszontlátásra,
- 1 km-rel arrébb mentem vele biztos helyre, behúzott nyakkal bukósisak nélkül, ahol le tudtam rakni,
- másnap a szobám nyugalmából megkötöttem a kötelező biztosítást, szereztem egy ideiglenes sisakot, elhoztam a végső helyére, megtankoltam, vettem új saját bukósisakot, aztán $zarrá tuningoltam a gépet, mert a kínai használt robogók tényleg rosszak... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!