Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezt robogó vásárláskor hogy...

Ezt robogó vásárláskor hogy történik?

Figyelt kérdés

Mondjul egy 60 ezres kismotornál kötnek adásvételit? Ezekre sokszor nincsenek okmányok szóval ezért kérdezem

Illetve ha nem akkor telefonban rá illik e kérdezni hogy akar e majd adásvételit

2019. máj. 3. 19:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Kell adásvételi, különben ha rendőr megállít mivel igazolod, hogy vetted azt a motort és nem loptad pl az előző tulajtól? Meg ha jól emlékszem biztosításhoz is kell adásvételi.
2019. máj. 3. 19:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kell adásvételi szerződés. Papírboltban lehet kapni 100 forint körül több-példányos indigós nyomtatványt. Inkább vigyél te is, minthogy ne legyen.

A másik fontos dolog a kötelező biztosítás. Ha úgy döntesz, hogy megveszed a gépet, akkor az adásvételi szerződés aláírása után rögtön meg kell(ene) kösd ezt is. Telefonról interneten is lehet már intézni ezt. Mielőtt mész megtekintésre nézd meg előre a biztosítókat és válassz ki egy árban neked megfelelőt.

Nálam így történtek a dolgok:

- felhívtam a tulajt, hogy megkérdezzem aktuális-e a hirdetés,

- azt mondta igen, erre én: találkozzunk, megnézném a robogót,

- időpontot egyeztettünk, hogy mikor és hol lenne jó,

- találkoztunk, megnéztük közösen mi az ábra, beindította a motort, megkértem, hogy mehessek vele egy kört, tetszett, működött ahogy kell,

- megkérdeztem mi baja van, nagyjából őszinte is volt: akkumulátor rossz, csak dísznek van ott, gyújtáskapcsolóval nem lehet leállítani a motort, csak az oldalsztender kihajtásával, apróságok, majd megjavítom valahogy...

- le kell ellenőrizni, hogy a motorszám és alvázszám látszik-e és eredeti-e (nincs-e látható jele piszkálódásnak)

- jó, akkor töltsünk ki adásvételi szerződést, megvenném a kínált összegért (lehet alkudozni is, ha jó vagy benne),

- előcsaptam a nyomtatványt, mert a tulajnak nem volt (jó, hogy vittem...), aláírtuk, leraktam a pénzt,

- ő odaadta a motor minden papírját, használati utasítás, pótkulcs, eredeti számla (ez nagyon ritka ha megvan és a motor/alvázszámot egyszerűen össze lehet hasonlítani) és korábbi adásvételi szerződések, amik nem fontosak, de én szeretem göngyölni a papírokat, hogy vissza lehessen nyomozni mikor kinél volt a robogó,

- na akkor biztosítás hogyan legyen, nem tudtam ott helyben megkötni, ezért odaadta a tulaj a saját befizetett csekk feladóvevényét jóhiszeműségből és viszontlátásra,

- 1 km-rel arrébb mentem vele biztos helyre, behúzott nyakkal bukósisak nélkül, ahol le tudtam rakni,

- másnap a szobám nyugalmából megkötöttem a kötelező biztosítást, szereztem egy ideiglenes sisakot, elhoztam a végső helyére, megtankoltam, vettem új saját bukósisakot, aztán $zarrá tuningoltam a gépet, mert a kínai használt robogók tényleg rosszak... :S

2019. máj. 3. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!