Ismétlő vezető órák?
Oktató autóval nem sokkal olcsóbb, mint amennyiért az illető hivatalosan tanít.
Mostanság már 4000-5000 forint közötti összegeket elkérnek egy óráért, igaz abból leveszi az iskola és az állam is a sápot, de 1000-2000 forintért meg nem éri meg az autóját, az idegeit koptatni.
Mennyit kért, és milyen autó?
3000 körüli összeg reális lehet.
Mondjuk az ötezres óradíjat sokallom...
Az érthető, hogy az oktatónak kb mindegy, hogy bejelentett tanulóval gyakorol, vagy korrepetál, ha megfizetik, tehát nem fog 1-2 ezer forintért korrepetálni, de a hivatalos óradíjból (ami mostanság 4-5ezer forint) olyan járadékokat is kifizet, ami a korrepetálás esetén nincs.
Lényegi különbség, hogy az ilyen munkát nem kell bejelenteni, hisz ő csak egymás közötti megegyezés alapján felügyel egy jogosítvánnyal vezetőt...
Másik ajánlat?
Az ilyen korrepetálásnak megvan a haszna, de ha 3-4 óránál többre van szükség, az már gond, annyi időnek elégnek kell lenni arra, hogy felfrissüljenek a dolgok, nem nullágól kezdődik a tanulás, ergo még ilyen drágán is 15-20 ezer forint kiadás.
Nekem nulláról kezdődik. Legalább 10 órával számolok. Kifizetek bármennyit, ha ennyi az annyi, csak első hallásra sokalltam én is.
Kérek másik árajánlatot. Mondjuk ha utazni kell az óra helyszínere és vissza (ez közeli), akkor kb ugyanott tartok.
Szerintem a 5000 forint reális. Egy kollégám most tanul vezetni és neki ennyibe kerül egy óra.
Ha az oktató szimpatikus és még közel is van, én nem mennék máshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!