Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meg tudná nekem valaki fogalma...

Meg tudná nekem valaki fogalmazni, milyen szerepe van a mágneses indukciónak és a tekercsnek autóknál?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 27. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Rengeteg helyen megtalálod az autóban:

Önindító: behúzótekercs, álló-forgórész tekercs

Generátor: álló-forgórész tekercs

És így tovább...

2019. ápr. 27. 11:33
 2/3 anonim ***** válasza:

A kérdés nagyon általános, nem is tudom milyen lenne a jó válasz...

Lehetővé teszik az autó működtetését olyan beépített szerelvények/alkatrészek által, amelyekben jelen van, szükséges a működéséhez tekercs és az akkor mindig megjelenő, tekercstől el nem válaszható indukció, ez lehet akár egyen (az autónál) vagy váltakozóáram (na azért az autó generátorban váltakozóáram termelődik), de "kifelé" már egyenáram/feszültséget ad le.

2019. ápr. 27. 15:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Végülis, ha a keményebb készülékeket nézzük (ide nem értve mondjuk egy elektronikában egy csatoló transzformátort), akkor kettő van, villamos energia átalakítása mozgásivá, illetve fordítva.
2019. ápr. 27. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!