Hány km/h sebeség amikor váltani érdemes (1-2-3-4- (5) ) hogy keveset fogyasszon az autó és a motort is kímélje?
Seat Ibiza 1.0 2000es évjárat
5.sebesség jelenleg nincs, fogaskerék miatt kb 2 hónap múlva lesz meg, de addig is fontos a kocsi használata napi szinten.
Tudja a tök mekkora áttételezésűek a fokozatok.
Majd itt okos emberek fogják írni hogy 26 nál tedd a 2-est,mert unatkoznak.
Amúgy mióta vezetsz,szerda óta?
Egy: ezt senki nem fogja tudni neked megmondani.
Kettő: váltani nem sebesség, hanem fordulatszám alapján váltunk, persze a gyakorlatban mindenki rutinból és a motor hangját hallgatva vált.
# 6
Kb ezt tanítják vezetéskor tény 😊
De ha e szerint csinálnám akkor 50nel már 4 be lennék és 60nal 5be
De ha érzés szerint mert ma figyeltem és ennél a kocsinal 3-4ezerig mehet simán kihuzatva.
De konkrétan ma 4 be mentem mivel 5.sebesség nincs és 100-110el mentem és a fordulatszam 4000 volt. Ott kérte volna az 5 sebességet már az tény.
Ezert kérdeztem hogy 4 be meddig lehet engedni hogy ne a motor szívja.
Általánosságban:
Minél alacsonyabb a fordulatszám, annál kevesebbet fogyaszt.
Persze azért nem ilyen egyszerű, mert a terheléstől is függ.
Tehát pl. egy emelkedőn 5-ösben padlógázzal többet fog fogyasztani, mint 3-asban mondjuk félgázzal.
Az azért nagyjából kijelenthető, hogy 1500-as fordulatszám alá engedni nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!